Bergama’da 23 Nisan coşkusu belediye hoparlöründe yaşayacak

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100.’ncü yıl coşkusu Bergama’da belediye hoparlör sisteminden yapılacak yayın ...

Özgürses Gazetesi
05:07 -
Abone ol
Bergama’da 23 Nisan coşkusu belediye hoparlöründe yaşayacak

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100.’ncü yıl coşkusu Bergama’da belediye hoparlör sisteminden yapılacak yayın ile yaşatılacak. Bergama Belediyesi hoparlör sistemi üzerinden yapılacak programla 7’den 70’e herkes evlerinde balkonlarından 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayacak.  Tüm vatandaşları 23 Nisan günü sabah saat 10.00 ve akşam saat 21.00’de balkonlara davet eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bu yıl tedbirler dolayısıyla evlerimizde kalsak ta bayram coşkusunu hep birlikte doya doya yaşayacağız” dedi.

Tüm yurtta olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda evlerinde olacak. Evlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl coşkusunun doya doya yaşanması için farklı bir etkinliğe imza atacak olan Bergama Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan programı, mahallelerde bulunan hoparlör sistemi üzerinden yayınlayacak. Bayram günü Saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan programda Belediye Başkanı Hakan Koştu halka hitap edecek. Öğretmenlerin konuşması ardından çocukların önceden kaydedilen şiirleri sistem üzerinden okunacak. Daha sonra  23 Nisan 100. yıl Özel Marşı, 23 Nisan Çocuk Şarkıları ve Bergama Zeybek Türküleri çalacak. Akşam saat 21.00’de ise herkes ellerinde Türk Bayrakları ile evlerinin balkonundan belediye hoparlöründen yayınlanacak olan İstiklal Marşı’nı okumaya eşlik edecek. Tüm çocukları aileleriyle birlikte 23 Nisan günü saat 10.00’da ve saat 21.00’de balkonlara davet eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 23 Nisan’da evlerimizde olsak ta bayram coşkusunu hep birlikte doya doya yaşayacağız. Başta sevgili çocuklarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizi 23 Nisan Perşembe günü saat 21.00’de ay yıldızlı bayraklarımızla balkonlarımızdan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamaya davet ediyorum” dedi.