Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği başladı!

ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ KUTLU OLSUN Bergama Belediyesi'nin kesintisiz olarak 23'üncüsünü düzenlediği ve her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'yla birleştirilen Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği başladı. Bu...

Özgürses Gazetesi
03:14 -
Abone ol
Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği başladı!

  1. ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ KUTLU OLSUN

Bergama Belediyesi’nin kesintisiz olarak 23’üncüsünü düzenlediği ve her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla birleştirilen Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği başladı.

Bu yıl 23. kez düzenlenen Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği konuk ekiplerin de katılımıyla yapılan geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda birbirinden renkli gösterilerle başlayan şenliğe bu yıl Bulgaristan’ın Sliven kentinden çocuklar katıldı. Bergama’daki okulların halk oyunları gösterilerini sergilediği şenliğe Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE YÖNE VERECEK HİZMELERE İMZA ATACAĞIZ”

Törenlerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Bergama’da bir çocuk şenliği olarak kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “ Bu heyecanımızın bir diğer sebebi de, şehrimizde, bu günün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımızın geleceğine yön verecek hizmetlere imza atacak olmamızın gururudur” dedi.

Başkan Koştu, “ Büyük Atatürk, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü armağan edecek kadar çocuklara önem vermiş, bu yönüyle de eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.Atatürk’ün izinden yürüyen siz çocuklara düşen görev, üreten, düşünen bir nesil olarak, ahlaki ve insani değerlerle çalışarak,  ülkemizin yarınlarını inşa etmenizdir.

Bunun için, bu bayram gününü ülkemize, devletimize yönelik düşmanca faaliyetler karşısında birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkmanın şuuru ile kutlamanızı bekliyoruz. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha ileri bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.

Bizler, eşsiz bir tarihe sahip Bergamamızın geçmişine sahip çıkarak, geleceğin Bergama’sını oluşturduğumuzun bilincindeyiz. Sizlerden aldığımız güçle projelerimizi hızla hayata geçireceğimize ve layık olduğumuz bir Bergama’da hep birlikte yaşayacağımıza olan inancımız tamdır” diye konuştu.

Törenlerin sonunda Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama’da  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.