KINIK BELEDİYESİ 2.ETAP TOKİ KONUTLARI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI!

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer 276 konutluk ilk etabı tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilen Toki Konutlarının 2. etabını yapmak için çalışmalara başladı. Başkan Doğruer geçtiğimiz hafta Ankara'da Ak Parti Genel Başkan ...

Özgürses Gazetesi
03:33 -
Abone ol
KINIK BELEDİYESİ 2.ETAP TOKİ KONUTLARI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI!

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer 276 konutluk ilk etabı tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilen Toki Konutlarının 2. etabını yapmak için çalışmalara başladı. Başkan Doğruer geçtiğimiz hafta Ankara’da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Cemal Bekle ,Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’inde bulunduğu toplantıda  Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut ile görüştü. Kınık’ın, Poyracık Mahallesinde yapılması planlanan TOKİ konutları projesini Bakan Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a verip bu proje için  daha önce 2050 ön başvuru aldıklarını ifade etti. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum projeyi inceleyerek projenin başlatılması talimatını verdi.
6300 Metrekare arsanın  Toki’ye devri yapıldı 
Poyracık Mahallesi’nde Kınık Devlet Hastanesi civarında olan toplam 63000 metrekare arsa Toplu Konut İdaresi Başkanlığına devredildi.  Bu arsaya 2+1 ve 3+1 olmak üzere 300 konut inşaatı öngörülüyor.
KINIK BELEDİYE BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR 
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yaptığı açıklamada: ‘ İlçemizde Devlet  Hastanesi’nin çevresinde bulunan 63 Bin metrekare arsa toplu konut idaresine devredildi. Bu arsaya yatay mimarı uygulamasıyla toplam 300 konut yapımı planlanıyor.  Konutlar 10,15,ve 20 yılda olmak üzere kira öder gibi ödenecek daha önce yaptığımız 1. etap TOKİ projemiz ile 276 aileyi ev sahibi yapmıştık. 2.etap da arsanın devri ile resmen başlamış oldu. Bu projemize katkılarından dolayı Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ’a, İzmir Milletvekillerimize, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a Ak Parti İzmir İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli ‘ye teşekkür ederim.’ dedi.