100 çocuk yüzme sporu ile tanıştı, 150 çocuk doyasıya basket oynadı 

Bergama Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ara tatilde çocuklara sporu sevdirme etkinlikleri aralıksız sürüyor. Bu kapsamda İlkokul ve Ortaokul seviyesinden 100 çocuk yüzme,15...

Özgürses Gazetesi
02:33 -
Abone ol
100 çocuk yüzme sporu ile tanıştı, 150 çocuk doyasıya basket oynadı 

Bergama Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ara tatilde çocuklara sporu sevdirme etkinlikleri aralıksız sürüyor. Bu kapsamda İlkokul ve Ortaokul seviyesinden 100 çocuk yüzme,150 çocuk basket sporu ile tanıştı. Her spor dalı etkinliğine ayrı çocuk katılıyor. Bu etkinliklerin küçük yaşlardan itibaren çocuklara sporu sevdirmek amacıyla düzenlediklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “En kısa zaman da bu etkinliklere katılan çocuklarımızı spor ile buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Etkinlikleri ilkinde 100 çocuk doyasıya basket oynayıp, top sürdü. Deneyimli antrenörlerden basketin tekniği ile ilgili bilgiler aldılar. Ara tatil dönemi için organize edilen etkinliklerin ikincisi yüzme sporu dalında oldu. Çocuklar basket ve yüzmeyle tanışırken aileleri de bu heyecana ortak oldular.

BAŞKAN KOŞTU; “İLÇEMİZDE YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ BAŞLIYOR”

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bergama Belediyesi işbirliği ile öğrencilere yönelik yeni bir çalışma yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tarihi kentimiz Bergama’da çocuklarımızın sporun her dalında boş vakitlerini değerlendirmeleri için önümüzdeki süreçte birçok yeni proje başlatacağız. Bu kapsamda ‘İlçemizde Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesine ay sonunda start vereceğiz. Proje kapsamında ilkokul seviyesinde öğrencilerimize yüzme kursları vereceğiz. Hedefimiz ilçemizdeki her çocuğun yüzmeyi sevmesi ve bilmesini sağlamak” dedi.