KINIK’TA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Kınık'ta 19 Eki Muhtarlar günü kutlandı.Kutlama kapsamında Kınık Şehit Savcı Selim Kiraz Parkında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk koyma töreni yapıldı. Törene Kınık Kaymakamı Erol Türkmen,Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Jandarma ...

Özgürses Gazetesi
09:57 -
Abone ol
KINIK’TA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Kınık’ta 19 Eki Muhtarlar günü kutlandı.Kutlama kapsamında Kınık Şehit Savcı Selim Kiraz Parkında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk koyma töreni yapıldı. Törene Kınık Kaymakamı Erol Türkmen,Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Jandarma Komutanı Oral Kaymak,Emniyet Müdürü Fatih Aykırer,Kınık Müftüsü Muammer Uslu,Kınık Gençlik Ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, Kınık Muhtarlar Derneği Başkanı Ergun Şahan  Mahalle Muhtarları katıldı.

Kınık Muhtarlar Derneği Başkanı Ergun Şahan  Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kınık Muhtarlar Derneği Başkanı Ergun Şahan yaptı. Şahan konuşmasında şunları dile getirdi: “öncelikle bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Kınık Kaymakamımız Erol Türkmen’e, Belediye Başkanımız Sadık Doğruer’e, Jandarma Komutanımız Oral Kaymak’a, ve diğer kamu kuruluşu müdürlerine teşekkür ediyorum. Muhtarlık demokrasimizin temel taşıdır ve toplumumuz için önemli bir gelenek olup aynı zamanda vatandaşımızın devlete açılan ilk kapısıdır. Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve diğer kamu kuruluşların birer temsilcisi olarak görev yapmaktayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015 yılından beri Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır. Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık olarak muhtarlarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir etmesi Muhtarlara verdiği önemi anlatmaktadır.  Gerek İlçe merkezi gerek dış mahallelerde birlik ve beraberliğin sağlanmasında muhtarlarımızın önemli bir rolü vardır. Senede bir gün bile olsa bu önemli görevi sürdüren  Muhtarlarımız hatırlanması, sorunların tartışılması çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bizlere verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum. Barış Pınarı harekatında Muzaffer Ordumuza başarılar diliyor, Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Rabbim bayrağımızı indirtmesin, Ezanlarımızı susturmasın. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum”dedi.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  19.10.2015 tarih ve 11 sayılı Başbakanlık  genelgesi ile  her yıl 19 Ekim günü Muhtarlar günü olarak kutlanmaktadır. Devletine ve vatandaşlara karşı sorumluluklarını layıkıyla üstlenip görevini fedakarca yürüten tüm Muhtarlarımızın bu özel günlerini kutluyorum .Muhtarlık müessesi kültürümüzün ve toplumuzun önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır. Muhtarlarımız mahallelerimizde devletin temsilcileridir. Vatandaşlarımız devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapı muhtarlık kapısıdır.Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlıklar en ücra yerleşim  yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak, hem sevinçte hem de hüzünde halkının yanındadır. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkanlar ile yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı  manevi haz da olsa son dönemlerde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Kınık Belediyesi olarak her zaman muhtarlarımıza destek olduk ve destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle muhtarlarımıza hizmet ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde görev yapan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum”dedi.