MUHTARLAR GÜNÜ ALİAĞA’DA KUTLANDI

Yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Yıldız Atatürk Anıtı'na...

Özgürses Gazetesi
08:35 -
Abone ol
MUHTARLAR GÜNÜ ALİAĞA’DA KUTLANDI

Yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Yıldız Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Yıldız yaptı. Muhtarlık müessesesinin toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından olduğunu belirten Metin Yıldız,“Muhtarlık, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlar, vatandaşın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacağı ilk kapıdır” dedi.

Cumhuriyet alanındaki törenin sona ermesiyle birlikte muhtarlar, Aliağa Öğretmenler Lokali’nde düzenlenen programda protokol üyeleriyle bir araya geldi. Muhtarlar Günü’ne özel olarak TSGİ firmasının organize ettiği yemek programına; İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, Emniyet Müdürü Gürcan Alev, TSGİ firma yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Bayram Yılmaz, muhtarların devletin mahallelerdeki sağ kolu olduğunu ifade etti. Kaymakam Yılmaz, “Zaman zaman muhtarlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde sorunları gidermeye yönelik her türlü çabayı gösteriyoruz. Sizleri kendimizden ayrı görmüyoruz. Bizler için çok önemlisiniz” dedi.

TSGI Firmasının Güvenlik Müdürü Temel Ersoy ise, “Çalışanlarımızın çoğunluğunu temsil eden, dışarıdan gelen çalışanların ise Aliağa’da yaşamalarını olanaklı hale getiren muhtarlarımıza firmamız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Samimi bir ortamda sohbet havasında gerçekleştirilen program, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.