ALİAĞA’DA ŞEHİT YÜZBAŞI OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK ANILDI  

  Geçtiğimiz yıl Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşenAliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, ölüm yıl dönümünde adını taşıyan Aliağa ...

Özgürses Gazetesi
08:33 -
Abone ol
ALİAĞA’DA ŞEHİT YÜZBAŞI OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK ANILDI   

 

Geçtiğimiz yıl Hakkari’nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı’nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşenAliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, ölüm yıl dönümünde adını taşıyan Aliağa Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinde anıldı.

Programa, İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altın, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, daire amirleri ile Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in ailesi ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Şehit Oğuz Özgür Çevik’e yazılan mektubun okunması ile devam etti.

İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehitlik ulaşılabilecek en büyük mevkidir. Şairimizin söylediği gibi toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Üzerine bastığımız toprağı vatan yapan elbette ki şehitlerimizdir. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Terör örgütü, hain bir pusu ile Özgür Yüzbaşıyı şehit etmiş fakat bu hain terör örgütü emellerine ulaşamamış, hiçbir zamanda ulaşamayacaktır. Şehit Yüzbaşımızın adı bu okulda öğrencilerimiz ile birlikte yaşıyor. Aliağa halkının ve ülkemizin gönlünde yaşıyor. bir kez daha şehidimize Allah’tan Rahmet diliyorum, değerli ailesine başsağlığı diliyorum. Değerli öğrencilerimize Vatan, yurt ve ülke sevgisiyle dolu öğrenim, eğitim hayatı diliyorum”