TÜPRAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ ARICILIK KURSU VERECEK

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi arı yetiştiriciliği kursu açmaya hazırlanıyor. Balın üretilme süreçleri, üretilen balın tanıtılması ve pazarlanması konusunda eğitimlerin verileceği kursun son başvuru tarihi 15 Kasım 2015 olara...

Özgürses Gazetesi
03:55 -
Abone ol
TÜPRAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ ARICILIK KURSU VERECEK

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi arı yetiştiriciliği kursu açmaya hazırlanıyor.

Balın üretilme süreçleri, üretilen balın tanıtılması ve pazarlanması konusunda eğitimlerin verileceği kursun son başvuru tarihi 15 Kasım 2015 olarak açıklandı.

Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan kurs 1 ay sürecek. Kurslar hafta içi her gün 18:00 ile 21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olup eğitimin süresi 80 saat olarak belirlendi. Kursiyerlere meslek kazandırılması hedeflenerek verilecek olan arıcılık kursları Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi eğitmenleri tarafından verilecek. Eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerler arı yetiştiriciliği sertifikasına sahibi olacak.

ARICILIK KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Aliağa’da bugüne kadar 400 kişinin arı yetiştiriciliği sertifikası aldığını belirten Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, “İlçemizde 7 yıldır açılan arı yetiştiriciliği kurslarının bu yıl 9’uncusu açılacak. Arıcılık kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. Bu yıl açılacak olan kurslara da yoğun bir ilgi var. Açılacak olan kursa şimdiden 40’ın üzerinde başvuru yapıldı. Kayıt süresi 15 Kasımda bitecek” dedi.

ARICILIĞI YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Açılan kurslar sayesinde Aliağa’da arı yetiştiriciliğinin ve bal üretiminin gelişimini sağlamak istediklerini anlatan Karcı, şunları söyledi: “Aliağa’da arıcılığı yaygınlaştırmak istiyoruz. 10 yıl önce Aliağa’da 5-6 tane arı yetiştiricisi varken bugün bu sayı yaklaşık 200’e ulaşmıştır. Bazıları amatör olarak bu işle uğraşırken kimisi de profesyonel olarak arı yetiştiriciliği yapmaktadır”

HEDEFİMİZ ALİAĞA’DA ÜRETİLEN BALI MARKA YAPMAK

Aliağa’da üretilen balların Ege Üniversitesi tarafından tahlil edildiğini de sözlerine ekleyen Karcı, “Ballarımızın yurt dışına ihraç edilebilir düzeyde kaliteli olduğu üniversite araştırmalarıyla ortaya konulacak. Daha sonra ürettiğimiz balın AB standartlarında olduğuna dair etiketleme yapacağız. Bu yolla hedefimiz Aliağa’da üretilen balı marka haline getirmek” diye konuştu.