TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ’DEN BERGAMA’YA HİZMET MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Belediyesi Başkanı Hakan Koştu’nun davetlisi olarak ziyaret ettiği Bergama’da bölge muhtarları ve vatandaşlarla ‘Tarım ve Orman Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi. Daha önce Kozak çam...

Özgürses Gazetesi
07:03 -
Abone ol
TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ’DEN BERGAMA’YA HİZMET MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Belediyesi Başkanı Hakan Koştu’nun davetlisi olarak ziyaret ettiği Bergama’da bölge muhtarları ve vatandaşlarla ‘Tarım ve Orman Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi. Daha önce Kozak çam fıstığı verim düşüklüğü sorunu nedeniyle Bergamalı muhtarlar ile Ankara’da biraraya gelen Bakan Pakdemirli, Bergama ziyaretinde de muhtarlarla buluştu.

Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Tarım ve Orman İl Müdürü Musa Bakan, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, oda başkanları, muhtarlar, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

BERGAMA HİZMET SİYASETİNE KAVUŞTU

Bergama ve Bakırçay Havzası’ndaki önemli gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Pakdemirli, “ Bergama Ak Parti’nin hizmet siyasetine kavuştu. Bergama için şimdi çok çalışma vakti. Bergama’nın tıkanmış damarlarını açmak vakti. Bergama’nın önceki dönemde iyi bir hizmet karnesi yok. Bu nedenler Belediye başkanımızın imkanlar doğrultusunda her daim arkasındayız. Hem muhtarlarımıza hem de Kozak Yaylası’na teşekkür ediyorum. Bergama’nın Ak Partili bir belediyeye kavuşmasında Kozak Yaylası’nın çok büyük bir desteği oldu. Bergama hem tarih, hem sanayi hem de bir tarım kenti. Projelerimizi tamamladığımızda buraya hem turist hem yatırımcı hem de çok sayıda insan gelecek. Biz laftan çok hizmetle konuşan bir partiyiz. Bu verimli topraklarda seracılık faaliyetleri ile burası ekonomik bir üs haline geldi. Tarım ve hayvancılığa verdiğimiz teşvikler devam ediyor. Bergama özellikle küçükbaş hayvancılık için uygun bir bölge. Vatandaşlarımız bu teşviklerden yararlanarak gelişime katkıda bulunmalılar” dedi.

BERGAMA MÜJDELERİ

İyi tarım ve organik tarım desteklerinin bugünden itibaren üreticiye verilmeye başladığının da müjdesini veren Baka Pakdemirli,  “Mera ıslahı konusunda Ayaskent, Aziziye, Göçbeyli ve Ferizler’de mera ıslah çalışmalarımızı başlatacağız. Tarım ve Hayvancılığa Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracağımızın sözünü vermiştik. 250 adet süt işletmeciliği yapan firma faaliyet gösterecek ve 5000 kişiye istihdam sağlayacak. Seklik, Doğancı, Örlemiş, Çamavlu, Koyuneli ve Örenli mahallerinde sulama ihtiyaçlarını giderecek projeleri hazırladık ve kısa zamanda çalışmaları başlatacağız. Orman Genel Müdürlüğümüz Bergama’ da 540 bin fidan dikti. Bu sayı az, yetmez,  4 katına çıkarmak lazım. Bu konuda ceviz ve badem gibi gelir getiren ürünleri yetiştirelim. Köylülerimiz üreticilerimiz faydalansın. 11 Kasım saat 11 de Türkiye’nin 81 ilinde 3 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bu projeye Bergama’nın da katılmasını ve destek olmasını istiyorum. Türkiye’nin her yerine dokunmaya ve hizmet götürmeye devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

BERGAMA’DA YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR

Bakan Pakdemirli’ye ziyaretinden dolayı teşekkür eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “ Ankara’da yaptığımız görüşmelerde bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı tüm hemşerilerim adına size teşekkür ediyorum. Kozak Yaylası’nda çam fıtığından verim kaybına ilişkin muhtarlarımıza verdiğiniz destek ve bu sorunun tek çatı altında koordinasyon ile sağlanması bizim içi çok önemliydi.  10 üniversite ve 2 enstitü bu konuyla ilgili çalışıyor ve kısa sürede destekleriniz sayesinde çözüme kavuşacak.  Bergama’nın eksikliklerini gidermek adına çalışmalarımız devam ediyor. Yeni eğitim alanlarının kazandırılması içim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Bunları tamamlayarak Bergama’yı dünya markası haline getireceğiz. Bergama Organize Sanayi Bölgesi büyümeye devam ediyor. İzmir İstanbul otoyolu ile Bergama’nın önemi bir kat daha artmış olacak. Bölgemiz hayvancılığın kalkınması için çok önemli . Bu noktada Tarım ve Hayvancılığa Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile bu sorun ortadan kalkacak. Bergama’da yapacağımız çok iş var. Bergamalı çiftçiler adına verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizin destekleriniz ile 2020 yılında sulama konusunda da bir takım eksiklikleri gidereceğiz ve üreticimizi bu sıkıntıdan kurtaracağız” diye konuştu.

Bergama Çiftçileri adına konuşan Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları ise Bakırçay’ın ıslahı konusunda vermiş olduğu destekler ve çalışmalardan ve Tarım ve Hayvancılığa Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasında desteklediğinden dolayı Bakan Pakdemirli’ye teşekkür etti.

Toplantının ardından Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bakan Pakdemirli’ye Bergama yöresi halısı, parşömeni ve Bergama Belediyespor forması hediye etti.