Bergama’da balık yavruları kurtarıldı

Toplanan balıklar Kestel Barajı’na bırakıldı Bergama Yerlitahcı Aşağı Mahalle Mevkii’nde bulunan dere yatağında suyun çekilmesi sonucu su birikintisinde mahsur kalan balık yavrularının imdadına Bergama Belediyesi ekipleri yetişti. ...

Özgürses Gazetesi
09:38 -
Abone ol
Bergama’da  balık yavruları kurtarıldı

Toplanan balıklar Kestel Barajı’na bırakıldı

Bergama Yerlitahcı Aşağı Mahalle Mevkii’nde bulunan dere yatağında suyun çekilmesi sonucu su birikintisinde mahsur kalan balık yavrularının imdadına Bergama Belediyesi ekipleri yetişti.

Önceki gün akşam saatlerinde vatandaştan gelen ihbar üzerine zabıta ekipleri söz konusu dere yatağına gitti. Ekipler dere yatığında suların çekilmesi sonucu ortada kalan su birikintisinde çok sayıda balık yavrusunun mahsur kaldığını tespit edince, belediyeye ait temiz su tankeri ile balıklara ‘can suyu’ takviyesi yapıldı. Geceyi bulundukları yerde geçirmeleri için önlem alındı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte  Belediye Fen İşleri Şantiyesi ekipleri tarafından binlerce balık özenle toplanarak, su dolu varillere aktarıldı. Daha sonra araca konulan varillerle balıklar Kestel Barajı’na getirilerek, baraj göletine bırakıldı.

BAŞKAN KOŞTU; “HER CAN BİZE EMANET”

Balıkların kurtarılması için gerekli önlemlerin alınması talimatını veren Belediye Başkanı Hakan Koştu, Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu ile birlikte kurtarma operasyonunun her anında ekiplerden bilgi aldı. Sokakta yaşayan sevimli can dostlar dahil her can bize emanet diyen Başkan Hakan Koştu, “Hiçbir canın göz göre göre yaşamının sonlanmasına müsaade edemeyiz. Mahsur kalan balıkları bizlere haber veren vatandaşımıza ve balıkları incitmeden baraja taşıyan ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.