Orhan Hakalmaz Bergama’yı mest etti

87 yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin 2. gününde sanatseverler Orhan Hakalmaz Konseri ile unutulmaz bir Türkü Gecesi yaşadı. Değişmeyen Kermes klasiği sergi açılışları yapıldı. Deprem konulu konfer...

Özgürses Gazetesi
10:07 -
Abone ol
Orhan Hakalmaz Bergama’yı mest etti

87 yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin 2. gününde sanatseverler Orhan Hakalmaz Konseri ile unutulmaz bir Türkü Gecesi yaşadı. Değişmeyen Kermes klasiği sergi açılışları yapıldı. Deprem konulu konferansta Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki dinleyicileri bilgilendirdi.

  1. Uluslararası Bergama Kermes Festivali kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda 2. gün sahne alan Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Orhan Hakalmaz Bergama’yı mest etti. Buram buram Anadolu kokan, birbirinden güzel Türküleri sazıyla çalıp söyleyen sanatçı Orhan Hakalmaz, Bergama Kermesi’nde unutulmaz bir Türkü Gecesi yaşattı.

Konserin sonunda sanatçı Orhan Hakalmaz’a Parşömenden yapılan plaket veren Belediye Başkanı Hakan Koştu ve İlçe Kaymakamı Avni Oral, bu unutulmaz gece için sanatçıya teşekkür ettiler.

DEPREM KONULU KONFERANS İLGİ İLE DİNLENDİ

Kermes Festivali 2. gününde önemli bir etkinlikte Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye-Japonya “İki ülke arasındaki deprem felaketlerini önleme farklılıkları” konulu bir konferans düzenlendi.

Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta, Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki her iki ülke arasındaki deprem önleme, deprem karşılama faaliyetleri ve tatbikatların ne şekilde ve hangi sıklıkta yapıldığını anlattı. Bergama ve çevre ilçelerde faaliyette bulunan mühendis, mimar ve teknik elemanların ilgi gösterdiği konferans sonunda Belediye Başkanı Hakan Koştu ve İlçe Kaymakamı Avni Oral, Deprem Uzmanı Moriwaki’ye Parşömenden yapılan plaket sunup, verdiği değerli bilgiler için teşekkür ettiler.

KURSİYERLERİN BİR YILLIK EL EMEĞİ ESERLERİ SERGİ SALONLARINI SÜSLEDİ

  1. Uluslararası Bergama Kermes Festivali kapsamında Bergama Ticaret Odası’nda Atatürk Fotoğrafları Sergisi, Kültür Merkezi’nde; Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği (BEAFSAD) Fotoğraf Sergisi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Resim Kursu Sergisi, Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kursiyerlerinin El Sanatları Sergisi, Havra ana binada; Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Seramik, Çini Sanatları Sergisi, Havra yanı taş binada; Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Bergama Halıları Sergisi açılışları gerçekleştirildi. Ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen defile gösterisi seyredildi.

BAŞKAN KOŞTU; “EL EMEĞİ, GÖZ NURU DÖKEN KURSİYERLERİMİZİ TEBRİK EDERİM”

Sergi açılışlarını Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı Avni Oral ve protokol üyeleri birlikte gerçekleştirdi.

Sergilerde yer alan ürünlere emek veren kursiyerleri tek tek kutlayan Belediye Başkanı Koştu, tüm vatandaşları kermes süresince açık olacak sergileri gezmeye davet etti.

GELECEĞİN SPORCULARI MADALYALARINI BAŞKAN KOŞTU’NUN ELİNDEN ALDI

Sportif faaliyetlere önem veren ve göreve geldiği ilk günden Belediye bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü kuran Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun dört yıl önce attığı bu önemli adım meyvelerini vermeye başladı.

Lig Bergama adı ile düzenlenen turnuvada ter döken, geleceğin sporcuları olmaya aday gençler, düzenlenen törende madalyalarını Başkan Koştu’nun elinden aldılar. İlçede bulunan okullarda bir yandan eğitim ve öğretimlerini gören bir yandan da Lig Bergama Turnuvası’na katılan öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende vatandaşlardan büyük alkış aldılar.