Sevgi sofraları Dikili’yi renklendiriyor

Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında son iki yılın Dikili'de simgesi haline gelen sevgi sofraları, bu yıl da Dikili’nin tüm mahallelerini renklendiriyor. Dikilililerin Ramazan ayını birlik, ber...

Özgürses Gazetesi
01:07 -
Abone ol
Sevgi sofraları Dikili’yi renklendiriyor

Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında son iki yılın Dikili’de simgesi haline gelen sevgi sofraları, bu yıl da Dikili’nin tüm mahallelerini renklendiriyor.

Dikilililerin Ramazan ayını birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içerisinde maneviyatına uygun bir şekilde geçirebilmeleri için yoğun çaba sarf eden Dikili Belediyesi, son iki yılda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı süresince iftar buluşmaları gerçekleştirerek, hemşerilerini sevgi sofralarında bir araya getiriyor.

Her Mahalleye Sevgi Sofrası

Her akşam farklı bir mahallede organize edilen iftar buluşmalarında Ramazan ayının bereketini hemşerileri ile paylaşan Dikili Belediyesi, şu ana kadar Bademli, Yahşibey, Merdivenli, Denizköy, Çandarlı, Esentepe, Katıralan, Demirtaş, Kıratlı, Nebiler, Uzunburun, Kızılçukur ve Gökçeağıl mahallelerinde sevgi sofralarını kurdu. 13 farklı mahalle ile ilçe merkezinde kurulan sevgi sofralarında binlerce Dikilili bir araya gelerek hem oruçlarını açtı hem de Ramazan’ın özünü ve sevincini aynı sofrada paylaşıp, komşuluk ilişkilerini pekiştirdiler. Kent sınırlarında yer alan tüm mahallelerde kurulacak olan sevgi sofralarında ikram edilen yemekler Dikili Belediyesi aşçıları tarafından Belediye Sosyal Tesisleri yemekhanesinde özenle hazırlanıyor

“Bizim Yüreğimizde İnsan Sevgisi Var” 

Dikili Belediyesi İşletme İştirakler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün işbirliğinde, ‘Sevgi sofralarında buluşuyoruz’ sloganı altında her aksam farklı bir mahallede düzenlenen iftar etkinlikleri vatandaşlardan tarafından yoğun ilgi görürken, etkinliklere Dikili Belediye Başkan Mustafa Tosun da bürokratları ile katılarak hemşerileri ile kenetleniyor. Birlik, beraberlik ve dayanışma görüntülerine sahne olan, dualarla oruçların açıldığı sevgi sofralarında hemşerileri ile bir araya gelip, bol bol sohbet edip, fikir alışveriş verişinde bulunan Başkan Tosun, katıldığı tüm etkinliklerde tüm dünya ve ülkemizde terörün son bulduğu, yoksulluğun ortadan kalktığı, sevgi ve saygının egemen olduğu yarınlar temennisini dile getiriyor. Hemşerileri ile sevgi sofralarında buluşmaktan büyük onur duyduğunu kaydeden Başkan Tosun, “Ramazanın özü birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmadır. Bizde bu mübarek ayda oy veren, vermeyen ayrımı yapmadan herkesle dayanışma içerisinde kucaklaşmaya devam ediyoruz. Çünkü bizim yüreğimizde insan sevgisi var” dedi.

 

Öte yandan Gökçeağıl Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftarda Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un mahallenin en yaşlı sakinlerinden biri olan Cumhuriyet çınarı 95 yaşındaki Saniye Özen ile gerçekleştirdiği sohbet hem duygusallığın hem de neşenin dolu dolu yaşanmasına neden oldu.