Tüpraş 19 Mayıs’ı Uçurtma Şenliği ile kutlandı!

Tüpraş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Aliağa’da gerçekleştirdiği Geleneksel Uçurtma Şenliği ile kutladı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 2010 yılından beri uçurtmalar eşliğin...

Özgürses Gazetesi
02:49 -
Abone ol
Tüpraş 19 Mayıs’ı Uçurtma Şenliği ile kutlandı!

Tüpraş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Aliağa’da gerçekleştirdiği Geleneksel Uçurtma Şenliği ile kutladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 2010 yılından beri uçurtmalar eşliğinde kutlayan Tüpraş, bu yıl da Tüpraş İzmir Rafinerisi çalışanları ve çocukları Aliağa halkı ile birlikte gökyüzünü renklendirdi.

Avcı Ramadan Parkı’nda gerçekleşen Uçurtma Şenliği’ne Aliağa Kaymakamı Erhan Günay da katıldı. Mutlu Atıklar logosunun yer aldığı yüzlerce uçurtmanın gökyüzünü şenlendirdiği etkinlikte Tüpraş çalışanlarının aileleri ile Aliağa halkından oluşan yaklaşık 700 kişi, gün boyu animasyon gösterileri eşliğinde uçurtma uçurmanın keyfini doyasıya yaşadı.

“Mutlu Atıklar Uçurtma Şenliği” Tüpraş İzmir Rafinerisi çalışanlarının gönüllü olarak yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi olan “Mutlu Atıklar Aliağa’da” Ambalaj Atıklarını Ayrıştırma Hareketi kapsamında düzenleniyor.

Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde ambalaj atıklarının ayrıştırılması ve geri kazanımı fikriyle ortaya çıkan “Mutlu Atıklar Aliağa’da” Ambalaj Atıklarını Ayrıştırma Hareketi etkinlikleri ile okul öncesi çocuklara, ilk ve orta öğretim öğrencilerine, öğretmenlere, ailelere ve Aliağa halkına ulaşılması hedefleniyor.

Proje kapsamında bugüne dek tonlarca ambalaj atığı toplandı, ilk ve orta öğretim okulları ile işbirliği yapılarak pek çok öğrenciye ulaşıldı. Proje ekipleri tarafından öğrencilere çevre bilinci kazandırmak, atıkların ayrıştırılmasının ve geri dönüşümünün çevrenin ve doğal kaynakların korunmasındaki önemini benimsetmek amacıyla eğitimler verildi.