ALTO’DA “KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ” TAMAMLANDI

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen ...

Özgürses Gazetesi
02:52 -
Abone ol
ALTO’DA “KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ” TAMAMLANDI

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimi tamamlandı.

25 kişinin katılımıyla toplam 4 gün (32) saat süren “Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde; iş kurmak isteyen girişimci adayları, iş fikrinin geliştirilmesi ve yaratıcılık egzersizleri ile iş planı yazma, etkili bir sunum yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi edindiler.

KOSGEB Eğitmeni İlhan Başar tarafından verilen eğitimde kursiyerlere iş kurma ve yürütme konuların da bilgi ve beceriler, bu süreçte başarılı bir işletmeye sahip olmalarını sağlayacak; kendi rol ve sorumluluklarını vurgulamaya yönelik bilgiler verildi.

Hedefimiz başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuyla ilgili olarak, “ALTO olarak, ilçemize yeni girişimciler kazandırabilmek en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Aliağa’da girişimciliğin desteklenmesi ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla başlattığımız Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimizle iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen girişimci adaylarına rehberlik etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Girişimcilik Kursları Mayıs ve Temmuz Aylarında da Devam Edecek

Uygulamalı girişimcilik kurslarının devam edeceğini belirten Başkan Saka, “25’er kişilik 3 sınıftan oluşan gruplardan ilk grubun eğitimi sona erdi. Diğer grubun eğitimi 23-26Mayıs tarihleri arasında, son grubun eğitimi ise 18-21 Temmuz arasında başlayacak. Girişimci adaylarına yol gösteren ve Aliağa’da düzenlediğimiz bu kurslara olan ilginin çokluğundan mutluyuz” diye konuştu.