HAYAL HAN “BU ÜLKEDE İNSAN HAKLARI PROBLEMİ VAR”

  Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden CHP İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Hayal Han, örgüt ziyaretlerinde ve davet edildiği demokratik kitle örgütlerinin toplantılarında önemli mesajlar veriyor. 29 Mart’t...

Özgürses Gazetesi
06:15 -
Abone ol
HAYAL HAN “BU ÜLKEDE İNSAN HAKLARI PROBLEMİ VAR”

 

Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden CHP İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Hayal Han, örgüt ziyaretlerinde ve davet edildiği demokratik kitle örgütlerinin toplantılarında önemli mesajlar veriyor.

29 Mart’ta yapılacak ön seçime 49. Sıra numarasıyla katılacak olan Hayal Han, uzun bir aradan sonra hakim huzurunda gerçekleşecek olan ön seçimin önemine vurgu yaparak “Eğer ki yerel seçimlerde ön seçim yapılsaydı, birçok ilçenin belediye başkanı kadın olurdu ve CHP 8 ilçeyi de kaybetmemiş olurdu. Buna kesinlikle inanıyorum.” dedi.

Düzenlenen toplantılarda genellikle iktidara yapılan eleştirilerle karşılaşan Hayal Han, “AKP’nin ne yaptığını artık bir kenara bırakalım. Biz neyi yapacağız, onu konuşalım. Biz neyi vadederek seçmenin gönlünü kazanıp iktidar olacağımızı konuşmalıyız. Ben, AKP faşizmine dur demek için aday oldum. Biliyorsunuz şu an gündemde bir iç güvenlik paketi var. Bu paketin iki mesajı var bana göre. Birincisi, Gezi Parkı eylemlerinde yitirdiğimiz değerlerin katillerinin ödüllendirildiğini düşünüyorum. İkinci olarak da, özellikle AKP’nin uyguladığı baskıyı, zulmü ve faşizmi artık kanundan aldığı yetkiyle uygulamaya başlayacak. Dolayısıyla, işimiz artık daha zor. Daha doğrusu zor değil, daha önemli. Hiçbir şey imkansız değildir, zor değildir. Bu örgüt istedikten sonra, kendi içinde kenetlendikten sonra her şeyi başarabilecek güçtedir” şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimleri için herkesin aynı inancı paylaşması gerektiğine vurgu yapan CHP İzmir 2. Bölge aday adayı Hayal Han “Öncelikle bizim birbirimize inanmamız gerek. Her birimiz bu seçimleri kazanma iddiasında olmalıyız. Kontenjan sayısı fazla olsa da önseçim başlangıçtır, önemlidir. Parti içi demokrasinin işleyişinin göstergesidir. Üye iradesi kime onay verdiyse onu saygıyla karşılayacağız. İthal adaylardan hepimiz şikayetçi olduğumuz için aday oldum. Kendi bölgemden, halkın sesi olmak için aday adayı oldum. Bir kadın olarak aday adayı oldum, çünkü bizler, kadınlar olarak ülkeyi yönetmeye hazırız. Erkekler yüreklerini yeteri kadar ortaya koyamıyor. Bu konuda kadınların daha cesur davranacağına inanıyorum. Hayata soldan bakan bir kadın kimliğini de, kişiliğini de ortaya koymuştur. 11 bayan aday adayı var 2. Bölgede. İzmir’in bu konuda farklılığını sandıkta göstereceğine inanıyorum. Üyelerimiz, 29 Mart’ta oy verirken bunları da dikkate alacaktır.” dedi.

Son zamanlarda giderek artan kadına karşı işlenen suçlara da değinen Hayal Han “AKP’nin 13 yıllık iktidarı döneminde kadını hedef alması, ötekileştirmesi ve kadın karşıtı söylemleri ile kadına karşı şiddet olayları yüzde 1400 artmıştır. Kadın haklarını düşünmek bu ülkede lüks. Çünkü bizim öncelikle insan hakları problemimiz var. İnsan haklarını halledebildiğimizde zaten kadın hakları da, çocuk hakları da, hayvan hakları da düzelecektir.” diyerek görüşünü belirtti.

Bu seçimlerde iktidar olacaklarını, ancak iktidar olamasa dahi ciddi bir muhalefet olarak CHP’nin Meclis’te önemli bir güç olacağının altını çizen Hayal Han “Ben ciddi bir muhalefetin de iktidar kadar ciddi bir güç olduğuna inananlardanım. Muhalefet de iktidar kadar güçlü olmalıdır. Milletvekillerinin, iktidarda ya da muhalefette olsun, halkın sesinin yüksek tondan duyurulması için çaba göstermesi gerekmektedir. Ancak ben CHP’nin bu seçimlerde artık iktidar olacağına sonuna kadar inanıyorum. 7 Haziran bana göre var olmakla yok olmak arasındaki mücadeledir. Bu sebeple, bu seçimlerde kimsenin küsmeye hakkı yoktur. Herkes daha önce yanlış yapmış olabilir ama artık affedici olmamız gerek. Bu seçimi kaybetme lüksümüz yok. Bu nedenle hepimiz birer genel başkan gibi sorumluluk taşıyarak, el ele vererek, güçbirliği yaparak çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.

Ziyaret ettiği örgüt ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinde gördüğü ilgiden memnun olduğunu dile getiren CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hayal Han, “Ön seçimde 49. Sıra numarasıyla oylamaya giriyorum. Başarılı olmak, Meclise girip bölgenin ve bölge halkının sesi olmak için elimden gelen her türlü gayreti göstererek çalışmaya devam ediyorum. Ancak nasıl ki Belediye seçimlerinde partimin tercihine saygı göstererek gösterdiği adayın arkasında çalışmaya devam ettiysem, ön seçim sonrasında da seçilmemiş olsam dahi üyelerimizin tercihine saygı göstererek onların belirlediği milletvekili adaylarını Meclise taşıyabilmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Herkes farkında olmalıdır ki, ülkenin geleceği kişisel beklentilerden çok daha fazla önemlidir.” dedi.