SOCAR Türkiye ve EÇEV çocuklara sürdürülebilirliği oyunlarla anlattı

SOCAR Türkiye desteğiyle Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) tarafından düzenlenen Sürdürülebilirlik Atölyesi, ikinci yılında İzmir’de çocuklar ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.  EÇEV’in Altındağ ve Yamanlar yerleşkeler...

Özgürses Gazetesi
12:53 -
Abone ol
SOCAR Türkiye ve EÇEV çocuklara sürdürülebilirliği oyunlarla anlattı

SOCAR Türkiye desteğiyle Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) tarafından düzenlenen Sürdürülebilirlik Atölyesi, ikinci yılında İzmir’de çocuklar ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.  EÇEV’in Altındağ ve Yamanlar yerleşkelerinde düzenlenen Sürdürülebilirlik Atölyesi böylece Türkiye’de ilk kez ebeveynlerle birlikte yapıldı.

Sürdürülebilirlik bilincinin eğitimin temel aşamalarında çocuklara aktarılması gerektiğine inanan SOCAR Türkiye, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) iş birliği ile geçen yıl pilot proje olarak tasarladığı Sürdürülebilirlik Atölyesi’ni bu yıl 10-11 Aralık tarihlerinde İzmir’de “Dünyanın Geleceği İçin Yaşam Boyu Sürdürülebilirlik Dönüşüm Atölyeleri” ismiyle gerçekleştirdi.

Atölyeye 187 öğrenci ve 60 veli katıldı

SOCAR Türkiye, bu projeyle Türkiye’de bir ilki hayata geçirdi ve sürdürülebilirlik konusunda ilk kez çocuklar ve ebeveynleri bir atölye çalışmasında buluşturdu. BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı oyunlaştırma yöntemiyle anlatarak çocuklara ve ebeveynlerine çevresel, toplumsal ve ekonomik sorunları anlama ve çözüm geliştirme bilincini aşılamayı amaçlayan atölyeler fiziki olarak düzenlendi. EÇEV’in İzmir Altındağ ve Yamanlar yerleşkelerinde 2 gün süren atölyelere toplam 187 öğrenci ve 60 veli katıldı.

Bu projeyle sürdürülebilirlik konusunun eve taşınması, benimsenmesi ve çocukların aileleri ile birlikte öğrenmeleri amaçlandı. Atölye çalışmalarının sonunda çocuklar çevresel, toplumsal ve ekonomik sorunlarla ilgili eşleştikleri konularda ebeveynleriyle beraber posterler hazırlayarak sunumlar gerçekleştirdi.