6. İzmir Ofisi Hannover’de açıldı

Soyer: “Daha çok dünya kentinde İzmir ofisleri açmaya devam edeceğiz” Almanya'nın Bremen kentinde ikinci kez yapılan Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması için Almanya'ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tun...

Özgürses Gazetesi
08:54 -
Abone ol
6. İzmir Ofisi Hannover’de açıldı

Soyer: “Daha çok dünya kentinde İzmir ofisleri açmaya devam edeceğiz”

Almanya’nın Bremen kentinde ikinci kez yapılan Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması için Almanya’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beraberindeki heyetle Hannover İzmir Ofisi’nin açılışını yaptı. Başkan Tunç Soyer, “Daha çok yolumuz var, daha çok dünya kentinde İzmir ofisleri açmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve beraberindeki heyet Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla Bremen ile İzmir’in kardeş kent olmalarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen 2. Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması için Almanya’ya gitti. Hannover Türkiye Başkonsolosu Gül Özge Kaya ve Hannover Belediye Başkanı Belit Onay’ı ziyaret eden Başkan Soyer, Büyükşehir tarafından İzmir’in tanıtılması için kurulan Hannover İzmir Ofisi’nin açılışına katıldı. Başkan Soyer, açılışta “İzmir ilklerin şehridir. Liman kentidir. Dünya ile entegre olmuştur. Batının ve doğunun birleşmesi için önemli bir kapıdır. İzmir’in dünya ile entegrasyonu için bu ofisleri açıyoruz. İzmir ile Hannover arasındaki tüm ilişkiler bu ofislerden çıkacaktır. Burası 6. ofisimiz” dedi.

“İzmir ofisleri açmaya devam edeceğiz”
İzmir’in dünya ile ilişkileri için çalışmayı sürdüreceklerini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Kent diplomasisine inanıyoruz. Kentler arasında kurulan ilişkilerin sürdürülebilir ve kalıcı olacağını biliyoruz. İzmir’i dünya ile entegre etmek, dünyayı da İzmir’le buluşturmak için ortak çalıştığımız bir dernek DİDER. Onlarla iftihar ediyoruz. Daha çok yolumuz var, daha çok dünya kentinde İzmir ofisleri açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“2023’te Hamburg’da da açacağız”
Bremen İzmir ilişkilerinin gelişmeye devam edeceğini belirten Başkan Soyer, “Bremen çok eski kardeş şehirlerimizden biri. Onlarla son dönemlerde ilişkilerimizi geliştirdik. Onların kalabalık bir heyetini İzmir’de misafir etmiştik. Şimdi biz kalabalık bir heyetle Bremen’e geçeceğiz buradan. Kardeş ilişkileri bağlamında yapacağımız çok çalışma var” dedi. Başkan Soyer, ofisleri artıracaklarını belirterek “İzmir Ofisi’ni Hamburg’da da açacağız. 2023 içinde mutlaka açmış olacağız” dedi.

“Ev sahipliği yapmaya gurur ve mutlulukla devam edeceğiz”
İzmir’e gelen turist sayısını artıracaklarını ifade eden Başkan Soyer, “Biz İzmir’in hak ettiği noktada olduğunu düşünmüyoruz. Biz geçen yıl 1,5 milyonun üzerinde biraz misafir ağırladık. Ama bu sayıların çok üzerine çıkma potansiyeli var İzmir’in. Bunu da memnuniyetle yapacağız. Türkiye olağanüstü köklü bir kadim kültürün ülkesidir, mirasçısıdır. Hiç kimse endişe etmesin. Biz ev sahipliği yapmaya büyük bir gurur ve mutlulukla devam edeceğiz. Herkesi bekliyoruz” dedi.

2. Bremen – İzmir Ekonomik Forumu İş İnsanları Çalıştayı başlıyor
Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla Bremen ile İzmir’in kardeş kent olmalarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen 2. Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması, yarın başlayacak. Açılışta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİDER Bremen Ofis Başkanı Ali Eriş, DİDER Almanya Ofisleri Sözcüsü Remzi Kaplan, Özgür Hansa Şehri Bremen Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte konuşma yapacak. Sektörel analizlerle devam edecek çalıştayda İzmirli markasının tanıtımı gerçekleştirilecek.

Heyette kimler var?
Almanya programında Başkan Tunç Soyer ile Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, İzmir Vakfı Genel Müdürü Deniz Karaca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ruhisu Can Al, DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları yer alıyor.