Aliağa Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yeni dönem eğitimleri başladı

Aliağa Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de 110 dönümlük ‘Kent Parkı Aiolis Kent Belleği ve Anı Evi’ içerisinde trafik bilincinin öğretilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla kurulan Şehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Eğitim Par...

Özgürses Gazetesi
05:36 -
Abone ol
Aliağa Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yeni dönem eğitimleri başladı

Aliağa Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de 110 dönümlük ‘Kent Parkı Aiolis Kent Belleği ve Anı Evi’ içerisinde trafik bilincinin öğretilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla kurulan Şehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda 2022-2023 yılın eğitim ve öğretim yılın başlamasıyla ilçede bulunan çocuklara trafik eğitime verilmeye başlandı.
Trafik kurallarına duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın öncülüğünde tamamlanarak öğrencilerin hizmetine açılan Şehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda miniklerin eğitim heyecanı vardı.
Trafik Polis Memuru Hüseyin İbiş ile Trafik uzman Jandarma Fethi Ahmet Uzun tarafından verilen eğitime Aliağa Fatih İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencilerinin yanı sıra Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, İlçe Emniyet Müdürü M. Ömür Avcı, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz , Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin katıldı. Bir buçuk saatlik trafik eğitiminin ilk 30 dakikasında öğrencilere, yayalara ait kurallar ve araç içerisinde uyulması gereken kurallar Trafik Güvenliği Konulu Animasyon ve Çizgi Filmler eşliğinde anlatıldı. Öğrenciler daha sonra trafik pistinde levha ve trafik ışıklarına uyarak akülü araç kullandılar. Eğitim sonrası öğrencilere Protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.
“Burada öğrenilen kurallar gerek kendileri için gerekse aileleri için faydalı olacak”
Eğitim sonrasında Kaymakam Zekeriya Güney basın mensuplarına yaptığı açıklamada trafik kültürünün küçük yaşlarda öğretilmesinin önemine değinerek okulda eğitim gören öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı olarak Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kurallarını öğrendiklerini dile getirdi.
Kaymakam Güney ““Eğitim parkımız daha öncelerden beri faaliyetteydi. Yaşadığımız pandemi döneminden dolayı buradaki eğitimlere ara verildi. Bugünden itibaren de pandemi sonrasında bu eğitim parkımızı tekrardan faaliyete geçirdik. Sırasıyla okullarımız buraya gelip burada ki eğitim faaliyetlerine devam edecekler. Önemli olan burada evlatlarımızın bu eğitim parkında temel trafik kurallarını öğrenmeleri ve onları hayatların da tatbik etmeleri. Burada öğrenilen kurallar gerek kendileri için gerekse aileleri için faydalı olacaktır. Bütün öğrencilerimizin buraya gelip bu eğitimleri düzenli olarak almalarını sağlamak için biz de planlamaları yapıyoruz. İnşallah buradaki eğitimler kalıcı olur. Devamı gelir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi
Öte Yandan Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Trafik Personelleri tarafından ‘Hayat Ellerinde’ proje kapsamında ilçede bulunan okullarda Trafik eğitimleri devam ediyor.