KOCAOĞLU BERGAMA’DAN SESLENDİ

“DENİZİMİZİ, TOPRAĞIMIZI, HAVAMIZI KİRLETTİRMEYİZ” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakırçay İlçelerinin sorunları ile ilgili tespitlerde bulunmak üzere Bergama’yı ziyaret etti. Kocaoğlu’nu Bergama’da Be...

Özgürses Gazetesi
04:39 -
Abone ol
KOCAOĞLU BERGAMA’DAN SESLENDİ

“DENİZİMİZİ, TOPRAĞIMIZI, HAVAMIZI KİRLETTİRMEYİZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakırçay İlçelerinin sorunları ile ilgili tespitlerde bulunmak üzere Bergama’yı ziyaret etti. Kocaoğlu’nu Bergama’da Belediye Başkanı Mehmet Gönenç karşıladı.

 

HalukElbeKonferans Salonu’nda, Kozak Yaylası muhtarları ile bir toplantı gerçekleştiren Başkan Kocaoğlu, Kozak Yaylası’nda çam ağaçlarındaki hastalık ve yörenin sorunlarına ilişkin muhtarlardan bilgi aldı.Kocaoğlu daha sonra Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte üç kahvelerde halka açık yapılan söyleşiye katılarak, vatandaşların sorunları dinlendi.

 

Burada yapılan ziyaret ile ilgili bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Hepimizin de bildiği gibi son dönemde Kozak Yaylası’nda çam fıstıklarında yaşanan verimsizlik ve çam ağaçlarında görülen birtakım hastalıklar yöre için büyük bir sorun haline geldi. Sadece bölge ekonomisi için değil, Türkiye ekonomisi açısından da çok önemli bir bölge Kozak. Belki de Türkiye’nin örnek alması gereken kırsal bir kalkınma modeli. Çünkü Türkiye’nin başka hiçbir yerinde bu kadar geniş orman ve ağaçlandırma sahalarının ve milyon dolar ihracat gelirine sahip yöre neredeyse yok. Yakın zamana kadar Türkiye’nin en zengin köylerine sahip Kozak Yaylası şimdilerde ne yazık ki, yoksullaşmaya yol açan bir hastalıkla karşı karşıya. Bu konuda bir takım çalışmalar yapıldı fakat sonuç alınamadı. Ve uzun zamandır bir sahipsizlik söz konusuydu. Bizler bu konuda elimizden geldiğince Belediye olarak destek olmaya çalıştık ve halende devam ediyoruz. Bu konuda muhtarlarımızın Büyükşehirden destek ve talepleri olmuştu. Ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da bugün muhtarlarımıza çözüm konusunda destek olmak için burada.” dedi.

 

VAHŞİ ÜRETİMİ DESTEKLEMİYORUZ

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in termik santral ile ilgili mücadelesini basından takip ettiğini ifade ederek; “Bergama’ya Termik Santral yapacaklar. Bunun yapılması ayrı bir dert, bunun külünün dökülmesi ayrı bir dert. Her önünüze gelen yerde, deniz kıyısına, tarım arazisine, aklına gelen her yere Ankara’da oturup plan yaparak gerçekleştirmeye çalışmak olacak şey değil arkadaşlar. Durumlara göre 12 Kasım’da burada bir değerlendirme toplantısı yapılacak. Mehmet Başkan’a bir yazı gelmedi, büyükşehir belediye başkanına bir yazı gelmedi. Kendi kendilerine Ankara’da iş pişirmenin yahut ben yaptım oldu demenin hiçbir yararı yoktur. Sanayileşmeye, enerji üretimine, fabrika açmaya hiçbir zaman karşı değiliz. Hepimiz düğmeye bastığımız zaman elektrik istiyoruz. Hepimiz üretim artsın, çocuklarımız iş bulsun, ülkemiz zenginleşsin istiyoruz. Bunda hep beraber çalışırız. Ama sadece üretim için, sadece elektrik için çevremizi, toprağımızı, yok edemeyiz, yok sayamayız. Denizimizi, toprağımızı, havamızı kirlettirmeyiz. Her şey yapılacak ama bilimin, aklın önerdiği yerde en zarar verilecek yerde yapılacak. Biz kalkınmayı destekliyoruz ama vahşi üretimi desteklemiyoruz. Çevrenin kirletilmesini desteklemiyoruz. Her önüne gelenin, önene geldiği yerde çevreyi kirletmesini desteklemiyoruz. Başkanımızla birlikte mücadele edeceğimizi, hep beraber yasal yollardan, kanuni yollardan mücadele vereceğimizi buradan duyurmak istiyorum” dedi.