Kınık’ta Gaziler Günü için Çelenk Sunma Töreni ve kahvaltı programı 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kınık Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, "19 Eylül Gaziler Günü’nün ülkemizin her yerinde kutlanmasında; devletimizin ve milletimizin ga...

Özgürses Gazetesi
02:48 -
Abone ol
Kınık’ta Gaziler Günü için Çelenk Sunma Töreni ve kahvaltı programı 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kınık Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “19 Eylül Gaziler Günü’nün ülkemizin her yerinde kutlanmasında; devletimizin ve milletimizin gazilere verdiği önemi ve onlara duyulan minnet ve şükranlarının ifadesini görüyoruz. Bu mühim günde aramızda olan Gazilerimize yaptıkları fedakarlıklar ve verdikleri emekler için çok teşekkür ediyorum. Gerçek kahramanlar, kendi çıkarlarından önce başkalarını düşünenlerdir. Sizlerle gurur duyuyoruz sağ olun varolun.” dedi.

Gaziler Günü nedeniyle Kınık Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Gaziler; Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tüm Emniyet ve Jandarma Teşkilatı Mensupları, Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve bir çok vatandaş katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, İlçe Jandarma Komutanlığı’nın sunumuyla konuşmalar gerçekleşti. Kınıklı Gazi Tuncay Merdim konuşmasında “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi oy birliğiyle, gazilik unvanı ve mareşallik rütbesini ilk olarak Mustafa Kemal Paşa’ya vermiştir. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle; ‘Ölürsek Şehit, kalırsak Gazi oluruz’ diyerek büyük mücadeleler veren ve vatanını, bayrağını canı pahasına koruyan Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi. Program, konuşmanın ardından Kınık Belediyesi Sosyal Tesisi olan Sakız Adası’ndaki kahvaltı ile sona erdi.