Türkiye’deki demokrasi coşkusu dünyaya örnek oluyor

Sakarya, Dumlupınar ve Çanakkale ruhunu millet olarak tekrar yaşadık AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan TBMM’de yaptığı açıklamada darbe girişiminde bulunan vatan hainlerini sert sözlerle eleştirerek “Hainler duvara kötü çarpt...

Özgürses Gazetesi
12:55 -
Abone ol
Türkiye’deki demokrasi coşkusu dünyaya örnek oluyor

Sakarya, Dumlupınar ve Çanakkale ruhunu millet olarak tekrar yaşadık

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan TBMM’de yaptığı açıklamada darbe girişiminde bulunan vatan hainlerini sert sözlerle eleştirerek “Hainler duvara kötü çarptılar” dedi. Kalkan darbe girişimine karşı milletimizin birlik ve beraberliğinin dünyaya örnek olduğuna dikkat çekerek, “Darbeye karşı mücadele eden milletimizin içinde demokrasi aşkı ellerinde ise sadece şanlı Türk Bayrağımız vardı” dedi.

Hainler yanlışı, millet doğruyu yaptı

Kalkan, ülkemizin 15 Temmuz gecesi büyük bir demokrasi sınavını milli iradeye olan inancıyla verdiğine dikkat çekerek, “Ben Türkiye Cumhuriyetinde yaşanan bütün ihtilalleri gördüm. Ancak o dönemde biz halk olarak acemiymişiz buna karar verdim. Biz birbirimize kenetlendiğimizde birlik ve beraberliğimizle ortaya çıkan gücü bilmiyormuşuz. Rahmetli Menderes’i düşünün eğer ki o ve diğer ihtilallerde halk olarak gücümüzü koyabilseydik Adnan Menderes asılmazdı. Ama biz bilemedik… Bu acemi hainlerde planlarını eksik yaptı bizde millet olarak doğruyu yaptık. Doğruda milletimizin varlığı oldu” diye konuştu.

Liderini bulan milleti kimse durduramaz

Milletimizin bu başkaldırışın bundan sonra ihtilal yapmak gibi hedefi olan vesayetçilere büyük bir gözdağı olduğunu belirten Kalkan, “Bir milletin liderini bulduğunda durdurulamaz ve teslim alınamaz olduğunu anladılar. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’de darbelerle susturulacak durdurulacak, millet yok, kendini tankların önüne atıp darbeleri durduran millet var” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız oyunu milletimizin desteği ile bozmuştur

Alçak terör örgütünün darbe girişimini oyun olarak görenlere de mesaj gönderen Kalkan, “Millet demokrasi ve devlete sahip çıkınca olayın oyun olduğunu düşünene zavallı zihinler kendilerini avutmaya çalışmasınlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimize diz çöktürmeyerek dimdik ayağa kaldırmış ve sokaklara çıkın talimatı vererek en büyük oyunu milletimizin desteği bozmuştur. Bu yüzden boşuna kem düşüncelere girerek beklenti içinde olmasınlar. Millet Cumhurbaşkanın ve devletin sahibidir. Bundan böylede iş başında ‘Ordu göreve’ diyecekleri darbeci bir ordu yoktur” ifadelerini kullandı.