Dikili zabıtasından pide denetimi

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki fırınlarda pide denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, denetimlerde fiyat ve gramaj kontrolü ile genel kontrollerini yaptı.   Dikili Belediyesi Zabıta Mü...

Özgürses Gazetesi
12:52 -
Abone ol
Dikili zabıtasından pide denetimi

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki fırınlarda pide denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, denetimlerde fiyat ve gramaj kontrolü ile genel kontrollerini yaptı.

 

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentte faaliyet gösteren fırınlarda pide denetimi yaptı. Fırınlarda üretilip satılan Ramazan pidelerin fiyat ve gramajlarının uygunluğu ile satış anında görevli personellerin eldiven takıp takmadığı denetlendi. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

 

“Çok Yönlü Denetimlerimiz Sürecek”

 

Zabıta ekipleri tarafından pide üretimi ile satışı yapılan işletmelerde gerçekleştirilen denetimlerde ilk olarak, pidelerin belirlenen fiyat ve gramaj tarifesine uygunlukları kontrol edilirken, konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Dikili Belediyesi Zabıta Müdürü Bülent Dalfesoğlu, “Vatandaşlarımızın huzurlu ve güzel bir Ramazan ayı geçirmeleri için denetimlerimiz aralıksız devam ediyor.  Pide üretimin ve satışının yapıldığı işletmelerde çok yönlü olarak süren denetimlerimizde bir yandan genel kontroller yaparken, diğer taraftan da pidelerin gramajları ile fiyat tarifesi yönetmeliğine uyulup uyulmadığını kontrol ediyoruz. Hassasiyetle gerçekleştirdiğimiz denetimlerde, herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Gösterdikleri duyarlılık için tüm esnafımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Görev ve sorumluluğumuzun bilinciyle vatandaşlarımızın sağlığı ile ekonomisini gözetmek için gerçekleştirdiğimiz denetimlerimize ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

 

Kent genelinde faaliyet gösteren fırınlardaki denetimlerini, Ramazan boyunca sürdüreceklerini belirtilen Zabıta Müdürü Dalfesoğlu uygunsuz bir durumun görülmesi halinde vatandaşların, 0 232 671 43 13 numaralı telefondan müracaat etmesi çağrısı da yaptı.