Aliağa  Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Haciz Şoku

Yaklaşık  800 üyesi bulunan Aliağa Şoförler  ve Otomobil  Odası  icra işlemlerinden dolayı sıkıntılı günler geçiriyor. Şoförler ve Otomobilciler Odasına kayıtlı olan  35 NLF01  plakalı Resmi otomobili  Şoförler  Odası bi...

Özgürses Gazetesi
08:05 -
Abone ol
Aliağa  Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda  Haciz Şoku

Yaklaşık  800 üyesi bulunan Aliağa Şoförler  ve Otomobil  Odası  icra işlemlerinden dolayı sıkıntılı günler geçiriyor.

Şoförler ve Otomobilciler Odasına kayıtlı olan  35 NLF01  plakalı Resmi otomobili  Şoförler  Odası binası önünden Aliağa İcra Müdürlüğü görevlileri tarafından  haciz edilerek, çekici vasıtasıyla  yediemin deposuna çekildiği  öğrenildi.

Elde edilen bilgiye  göre,  Aliağa Şoförler   ve Otomobil Odası eski başkanı  Erdinç Şen ve Yönetim kurulu üyelerinin,  kendi dönemlerinde almadıkları huzur haklarını, seçimleri kaybetmelerinden sonra odadan cebri icra yoluyla tahsil etmeye çalıştıkları öğrenildi.

Oda  Başkanı Salih Yiyitalp, yaptığı açıklamada, eski başkan   ve yönetimin  seçimlerde, üyelerine  verdikleri söz ve beyanlarda huzur haklarını almamak sızın hizmet ettiklerini ileri sürerek üyelerine karşı fedakar  bir yönetim  olduklarını göstermiş iselerde; seçimi kaybetmelerinden  sonra  ilk iş olarak huzur haklarını icra yoluyla  tahsil etmeye  ve bu kapsamda odanın  ve dolaylı olarak 800 üyenin  ortak hak ve mallarına haciz koyduğunu  belirten Yiyitalp “  Odamız üye sayısı fazla olan bir kuruluşuz.Hizmet alanımız geniş ve yoğundur.Sınırlı personel ve  kaynakla  bu hizmetleri aksatmadan yürütmeye çalışıyoruz.Asıl amacımız  odaya kayıtlı olan üyelerimize daha kolay ,daha ulaşılabilir,daha etkin bir hizmet vermek ve onların hak ve menfaatlerini korumaktır.Bunun için her türlü kaynağı geliştirilerek odanın yönetimine çalışıyoruz. Zira asıl önemli olan birim her bir üyemizin kendisidir. Ancak sınırlı kaynağa sahip odanın bu denli geniş ve yoğun hizmette yeter mali durumun bulunmamaktadır.Gerçekten şartları zorlayarak hizmetin aksamaması için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaktayız .Buna karşın eski başkan ve yönetimin yüzlerce üyeyi hiçe sayarak huzur haklarını icra yoluyla tahsil etmeye çalışmaları kabul edilemezdir.Biz seçilmiş kişiler olarak,temsil ettiğimiz her bir fert veya üyemizi sonuna kadar korumalıyız  ve bunu yaparken kayıtsız ,şartsız ve hatta sınırsız şekilde fedakar olmalıyız. Eski başkan ve yönetiminin bu tutumunun etik olmadığı açıktır dedi.

YÜZLERCE ÜYEMİZ MAĞDUR BIRAKILIYOR

Huzur haklarının birikmiş ve toplu şekilde üstelik icra masrafıyla birlikte tahsil edilmesi odanın mevcut mali durumunun ciddi bir anlamda zorlaştırdığını, odanın banka hesaplarını blokelenmiş menkul ve gayri menkulleri icra yoluyla satışa çıkarıldığını, alacaklı olan eski başkan ve yönetim kurulu üyeleri ise alacaklarının tahsili için kararlı olduklarını  dile getiren Başkan Salih Yiyitalp “Hizmet ettikleri yüzlerce üyeye  bugün ciddi anlamda kötülük yapmaktadırlar. Seçilmişliğin ve yöneticiliğin ruhuna uygun düşmeyen bu anlayıştan derhal dönülmesi ,her şeydenevvel temsil ettikleri üyeler için esastır.Zira seçim döneminde genel kurulda üyelerimizin karşısına çıkıp, bizler huzur hakkı almadan sizler için ve “ALLAH RIZASI İÇİN”  fedakarca çalıştık diyerek oy talep edenlerin ,bugün bunu söylememişçesine hareket edip 800 ‘e yakın üyemizin ortak malı olan menkul ve gayri menkullarına cebri icra yoluyla hacz ederek  satmaya çalışmalarını ben üyelerimin ve tüm Aliağa Kamu oyunun takdirlerini bırakıyorum.Biz oda olarak ,bu sorunların giderilmesi için hertürlü tedbir ve önlemi almaya çalışıyoruz.Ancak, belirtiğim gibi odanın kaynakları sınırlı.Bu nedenle, üye aidatlarının tahsilinde artık daha çok hassasiyet göstermek zorundayız. Aksi halde, tüm üyelerimizin menfaatleri telafisi güç ve imkansız zararlar görecektir.Bunu istemeyerek söylüyorum üyelere fedakar olduk diyen eski başkan ve yönetimin istedikleri alacaklarının ödenmesi için bugün üyelerimiz fedakar olmak zorunda kalacaklardır.Hiç kimsenin, bunca üyeye bunu yaşatmaya hakkı yoktur.Oda olarak bu zor günlerin altından üyelerimiz ile birlikte kalkacağız. Sadece kendi menfaatleri için yaşayanları ise,kamu oyunun takdirlerine bırakıyorum “  şeklinde konuştu.

Haber: Özgür GÜN