Uluslararası Pergamon Kültür Evi ‘Ninemin Fistanları ve Çeyizleri’ sergisine ev sahipliği yaptı

Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getiren Uluslararası Pergamon Kültür Evi bu kez de ‘Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına Ninemin Fistanları ve Çeyizleri’ adlı sergiye ev sahipliği yaptı. Bergama Yö...

Özgürses Gazetesi
05:50 -
Abone ol
Uluslararası Pergamon Kültür Evi ‘Ninemin Fistanları ve Çeyizleri’ sergisine ev sahipliği yaptı

Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getiren Uluslararası Pergamon Kültür Evi bu kez de ‘Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına Ninemin Fistanları ve Çeyizleri’ adlı sergiye ev sahipliği yaptı.

Bergama Yörük Kadınları Dernek Başkanı Şengül Ataş, Mihrican Figen Böke ve Uluslararası Pergamon Kültür Evi işbirliğinde geçtiğimiz hafta Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilen ‘Ninemin Fistanları ve Çeyizleri’ sergisine Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik’in eşi Evrim Çelik, Bergama Belediye eski Başkanı Hakan Koştu, AK Parti Bergama İlçe Başkan Vekili Sabit Sarıçayır,  AK Parti Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Güzel, Buca Belenbaşı Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Ali Karacaoğlu, Manisa Demirciler Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Osman Yılmaz ve çevre ilçelerden gelen birçok misafir katılım sağladı.

Yerel kültürlerin kuşaklar boyu aktarılması amacıyla düzenlenen sergi açılışı sonrası Uluslararası Pergamon Kültür Evi ve Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Bergama Temsilcisi Pastör Onur Kocabay yaptığı açıklamada; “Bergama’mızın kültür ve sanat hayatına katkılarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Böyle değerli bir sergiyi bölge halkımızla buluşturmamıza vesile olan değerli Bergama Yörük Kadınları Dernek Başkanı Şengül Ataş ve Mihrican Figen Böke’ye bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.  Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla hazırlanmış bu özel sergi geçmişten günümüze aktarılan değerlerin kaybolmaması ve gelecek kuşaklara aktarmak adına mükemmel bir çalışmanın örneği. Sergimize Bergama dışından gelen misafirlerimizin yoğun ilgisiyle karşılaşmak bizleri çok mutlu etti. Bu tür etkinliklere Uluslararası Pergamon Kültür Evi olarak devam edeceğiz. Tekrar sergimize katılan, katılamayarak çiçek ve tebrik gönderen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.