YERLİKAYA: “KUZEYE EGE, TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ OLACAK!”

AK Parti Bergama Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Yerlikaya, Kuzey Ege’de kurulan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleriyle hem tarım hem de sanayi alanında sadece Ege’nin değil, Türkiye’nin tarımda ve sanayide lokomotifi haline ge...

Özgürses Gazetesi
10:33 -
Abone ol
YERLİKAYA: “KUZEYE EGE, TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ OLACAK!”

AK Parti Bergama Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Yerlikaya, Kuzey Ege’de kurulan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleriyle hem tarım hem de sanayi alanında sadece Ege’nin değil, Türkiye’nin tarımda ve sanayide lokomotifi haline geleceğini söyledi.

Kuzey Ege’nin, son zamanlarda adını tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri ile duyurmaya başladığını vurgulayan AK Parti Bergama Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Yerlikaya, “Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulma aşamaları çok hızlı ilerliyor. Bu organize sanayi bölgeleri, bölgede büyük birer istihdam kapısı olacak. Hem tarım, hem de sanayi alanında bölgeyi kalkındırmayı hedefleyen bu projeler ile gelecek yıllarda Bakırçay Bölgesi’ni OSB’ler kalkındıracak ve Kuzey Ege’nin yıldızı daha çok parlayacak.” dedi.

A’dan Z’ye Tarıma dayalı bir Kuzey Ege

Bakırçay bölgesinde,Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayesi ve desteği ile hayata geçirilen tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri ile Türkiye’nin lokomotifi haline geleceğini belirten Yerlikaya “Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi bunun ilk adımı… Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi, Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi gibi projelerin de tamamlanmasıyla birlikte tarımsal üretim ve ticareti alanında A’dan Z’ye mükemmel kurgulanmış tarıma dayalı bir Kuzey Ege’ye kavuşacağız.” dedi.

Türkiye’de Bir İlk

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin, Türkiye’nin ilk Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi olma özelliği taşıdığını vurgulayan Yerlikaya “Kınık TDİOSB, tıbbi ve aromatik bitki tohumu üretimi, ithalat ve ihracatı, fide üretimi ve teknolojik seralarda bitki türlerinin üretimi konusunda Türkiye’de bir ilk. A kalitedeki tohum ve fideler üreticilere verilecek, üreticilerden gelen bitkiler de TDİOSB alanındaki sanayilerde işlenerek yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülecek. Bu da ülkeye ve bölgeye çok büyük bir ekonomik katkı sağlayacak” dedi.

BOSBİ Bakırçay Bölgesi’ne ekonomik olarak büyük katkı sağlıyor

Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin (BOSBİ), son 1 yılda aldığı yoğun talepler sayesinde diğer tüm OSB’ler arasında dikkatleri çekmeyi başardığını belirten İbrahim Yerlikaya “Bergama Organize Sanayi Bölgesi yıl içinde ciddi bir talep yoğunluğu ile karşılaştı. BOSBİ’de aktif olarak hizmet veren ve inşaat çalışmaları bitmek üzere olan firmalardan her biri Bergama, Dikili ve Kınık’ın da içinde bulunduğu Bakırçay Bölgesi’ne ekonomik olarak büyük katkı sağlıyor ve gelecekte bu oran daha da artacak. BOSBİ’nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte bölgeye çok ciddi bir istihdam sağlayacaktır.” dedi.