19 MAYIS TÖRENLERLE KUTLANDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile bir ülkenin kaderinin değiştiği gün olan ve Ulu Önderin gençliğe bayram armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Bergama’da törenlerle kutlandı. ...

Özgürses Gazetesi
02:57 -
Abone ol
19 MAYIS TÖRENLERLE KUTLANDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile bir ülkenin kaderinin değiştiği gün olan ve Ulu Önderin gençliğe bayram armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Bergama’da törenlerle kutlandı.

Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünden kortej yürüyüşü ile başlayan kutlama törenleri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinliklerle devam etti. Bergama Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bergama Gençlik Spor İlçe Müdürü Sülbiye Aksoy Cumhuriyet Meydanı’nda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

Kutlama törenlerine Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Garnizon Komutanı Tank Albay Murat Sağlık, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Uğur Abacı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Bergamalı okulların hazırladıkları müzik, halk oyunu ve tiyatro gösterilerinin izleyenlerden büyük alkış aldığı törenlerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilçede düzenlenen voleybol, basketbol, masa tenisi, bayrak koşusu, badminton turnuvalarında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Törenlerin sonunda Bergama Kültür Merkezi’nde öğrencilerin resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.