BERGAMAKOLEKTİF HAYALGÜCÜ ORKESTRASI’NDAN MUHTEŞEM KONSER

Dünyaca ünlü caz müziği sanatçımız Timuçin Şahin önderliğinde, dünya müziğinin önde gelen isimleri ve Bergamalıların birlikte oluşturduğu Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası muhteşem bir konser verdi. “Bergama Kolektif Hayal...

Özgürses Gazetesi
09:36 -
Abone ol
BERGAMAKOLEKTİF HAYALGÜCÜ ORKESTRASI’NDAN MUHTEŞEM KONSER

Dünyaca ünlü caz müziği sanatçımız Timuçin Şahin önderliğinde, dünya müziğinin önde gelen isimleri ve Bergamalıların birlikte oluşturduğu Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası muhteşem bir konser verdi.

“Bergama Kolektif Hayalgücü Müzik Merkezi (BKHMM)” ile dünya müziğinin önde gelen isimlerini bir eğitim habitatında buluşturan dünyaca ünlü caz sanatçımız Timuçin Şahin bu yıl ikincisi gerçekleştirilen proje ile müziğin paylaşımını yeniden Bergama’ya taşıdı. Ulusal basında “kapsayıcı ve ezber bozan bir eğitim habitatı” olarak tanımlanan ve farklı sosyal statü, yaş ve eğitim seviyelerindeki katılımcılara üst düzey bir eğitim olanağı sunan BKHMM, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde gerçekti.BKHMM’de ki eğitimlere Türkiye’nin en önemli ses teknisyenlerinden Alp Turac, müzik yazarı Hakan Cezayirli, Polonyalı ünlü davulcu Lukazs Zyta, Amerikalı kontrbasçı Matthew Hall ile davulcu Owen Hart JR.,Hollandalı dahi çocuk saksafon sanatçısı Ben Van Gelder, ülkemizin önemli genç yeteneklerinden elektrik basta Halil Çağlar Serin, piyanoda büyük duayen Ali Perret,  İspanyol perküsyoncu Enric Monfort, müzik yazarı Hülya Tunçağ ve Amerikalı kontrbasçı Matt Hall katıldı. Eğitimlerde Bergama Çocuk Müzisyenler Kolektifi, Dinleme Sanatı, Enstrümantalistler için atölyeler, Caz kulüp performans platformu, Caz Tarihinde Vokal Sanatı, Ses ve Kayıt Teknolojisi ve Türkiye’de Müzik Yazarlığı gibi konular işlendi.

8 Hafta süren çalışmalar sonunda kurulan Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası ise verdiği muhteşem konserle izleyicide büyük beğeni kazandı. Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Bergamalı küçük müzisyenler kendi eserlerini yönetti. Yetişkinler grubu da çeşitli doğaçlamalarla çalışmalarından örnekler verdi.

TÜRKİYE’DE İLK, DÜNYA ÜZERİNDE ÖRNEĞİ YOK

Konser sırasında BKHMM ile ilgili bilgiler paylaşan Timuçin Şahin; “Kolektif Hayalgücü Orkestrası bir model olarak Türkiye’de ilk. Dünya üzerinde de bir örneği yok. Daha önce değil çağdaş müzik, belki enstrümantal müzik bile dinlememiş, müzisyen olan yada olmayan yetişkinler ve çocuklarla yaş, seviye yada müzikal tecrübe bariyerlerinin olmadığı orkestramız ile çağdaş müziğin en uç müzikal felsefelerini paylaştık. Projemizin amacı yüksek sanatı, kolektif bilinç, doğa ve insan sevgisi ile aynı platformda buluşturmak. Doğayı ve geleceği yok etmeden medeniyeti kurgulamanın mümkün olduğu gerçeğini kanıtlayan Bergama Belediyesi ve Bergama’nın bu güzel, yetenekli insanlarıyla bu anlamlı projeyi gerçekleştirmek benim için tarifsiz bir mutluluk oldu” dedi.

TÜM DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLECEK GÜCE SAHİPLER

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Bu projeyi yaşama geçiren Timuçin Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Onun enerjisi, çocuklar için, gençler için bir şeyler yapma idealleri ortaya çok güzel bir iş çıkardı. Bugün sahnede izlediğimiz sadece müzik değil aslında. Çok önemli iki sözcük var bu proje içerisinde. Birisi ‘Kolektif’ diğeri ise ‘Hayalgücü’. Kolektif bir şekilde, ortak bir şekilde, birbirimizle, yanımızdakiyle, arkadaşımızla birlikte hayata karşı mücadele ettiğimizde yaşamı güzelleştirebiliyoruz. Hayalgücü olduğunda da yapamayacağımız hiçbir şey yok. Çocuklarımızın hayali, onların kolektif birlikteliği hepimiz için çok değerli. Onlar sadece Bergama’yı değil, dünyayı değiştirebilecek güce sahipler. Bugün onu bize gösterdiler. Bu projede binlerce kilometre uzaktan hiçbir maddi karşılık beklemeden, kendi işlerini ve belki de konserlerini bırakıp ta buraya gelen değerli müzik insanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından BKHMM çalışmalarına katılanlara Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından sertifikaları dağıtıldı.

TÜRKİYE’NİN CAZ DÜNYASINDA MÜZİK ELÇİSİ

Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden sanatçılarımızdan Timuçin Şahin’in son albümü “Nothing Bad Can Happen”, 2017’nin en iyileri arasında yerini bularak Amerika’da ödül kazanmıştı.