YEŞİL DOSTU BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN 13 BİN YENİ FİDAN

Çevre konusundaki duyarlılığı ve projeleri ile dikkat çeken Bergama Belediyesi, 13 bin 700 yeni fidanla Bergama’yı daha da yeşillendirmek için kolları sıvadı. Bergama Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen fi...

Özgürses Gazetesi
04:17 -
Abone ol
YEŞİL DOSTU BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN 13 BİN YENİ FİDAN

Çevre konusundaki duyarlılığı ve projeleri ile dikkat çeken Bergama Belediyesi, 13 bin 700 yeni fidanla Bergama’yı daha da yeşillendirmek için kolları sıvadı.

Bergama Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen fidan dikim çalışmaları, Böblingen Caddesi ve Kapalı Pazar Yeri çevresindeki kaldırımlardan başladı.

Ihlamur ağacı, akçaağaç, erguvan ve zakkumun da aralarında bulunduğu 20 çeşit fidan önümüzdeki günlerde kentteki tüm kaldırımlara dikilecek.

Kaldırımların yeşillendirilmesi ile yoldan geçen araçların karbonmonoksit salınımından dolayı oluşan hava kirliliği de bir ölçüde önlenmiş olacak.

İlçe merkezindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından fidan dikimine Zeytindağ, Göçbeyli, Ayazkent, Bölcek ve YenikentMahalleleri’nde devam edilecek.

Gelecek kuşaklara yeşil bir Bergama bırakmak istediklerini söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Tabiatı korumak ve yeşili çoğaltmak ilkesi doğrultusunda bugüne kadar ilçemizde çok sayıda peyzaj düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması gerçekleştirdik. Yeni park alanları oluşturduk. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir alanda yaşaması için şimdi de yaklaşık 13 bin yeni fidan dikiyoruz. Temiz bir çevre, sağlıklı ve kaliteli bir hayat için vazgeçilmezimizdir” dedi.