BERGAMA’YA HOLLANDA’DA YOĞUN İLGİ

UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın evrensel değerlerini dünya ile buluşturmak için yoğun bir fuar programı belirleyen Bergama Belediyesi, Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen VAKANTIEBEURS Turizm Fuarı’nda ilgi odağı oldu. Bergama,...

Özgürses Gazetesi
03:05 -
Abone ol
BERGAMA’YA HOLLANDA’DA YOĞUN İLGİ

UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın evrensel değerlerini dünya ile buluşturmak için yoğun bir fuar programı belirleyen Bergama Belediyesi, Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen VAKANTIEBEURS Turizm Fuarı’nda ilgi odağı oldu.

Bergama, bu yıl 44’üncü kez kapılarını açan ve dünyanın en önemli kültür buluşmalarından biri olarak kabul edilen fuarda, İZKA’nın UNESCO Dünya Mirası Bergama vurgusuyla hazırladığı İzmir standında yer aldı.

Tarihi mirası, kültürel zenginlikleri ve yöresel lezzetleriyle Bergama Avrupa’dan Afrika’ya, Amerika’dan Avusturalya’ya; dünyanın dört bir köşesinden gelen turizm profesyonellerinin dikkatini çekti.

Bergama Belediyesi’ni temsilen fuara katılan UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Personeli Nesrin Ermiş, ziyaretçilere ilçe ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Fuarın ikinci gününde kapılar vatandaşlara da açıldı. UNESCO Dünya Mirası Bergama, sadece profesyonellerin değil Hollandalıların da yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Standın ziyaretçileri arasında İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da vardı.

Altı gün süren fuardan olumlu geri dönüşlerle ayrılan Bergama Belediyesi, 22 – 25 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMİTT” için hazırlıklarını tamamladı.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de katılımı ile gerçekleşecek EMİTT’te dört gün boyunca ilçenin tanıtımı için yoğun bir mesai yapılacak.