“Aile Okulu Projesi” Kapsamında Eğitimler Hız Kesmeden Devam Ediyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülen “Aile Okulu Projesi” kapsamında eğitim...

Özgürses Gazetesi
05:00 -
Abone ol
“Aile Okulu Projesi” Kapsamında Eğitimler Hız Kesmeden Devam Ediyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülen “Aile Okulu Projesi” kapsamında eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. “Aile Okulu Projesi” kapsamında; çocukların eğitiminde en önemli yapı taşlarından biri olan ailelerin ve devamında toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi gibi amaçlar hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında ilk olarak Rehberlik, Felsefe, Psikoloji, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmeni, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlarından öğretmenlere “Aile Okulu Eğitici Eğitimi” düzenlendi ve 30 İlçe Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla İzmir’deki öğretmenlere eğitici eğitimi verildi. Ardından gelen talepler doğrultusunda öğrenci velilerine yönelik aile eğitimleri verilmeye başlandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İzmir’de 2022 yılı Ağustos ayına kadar 206 kurs açılmış ve bu kurslardan 3550 veli yararlanmıştı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Aile Okulu Projesi” kurslarına ilgi büyük

“ Aile Okulu Projesi” kapsamında İzmir’de büyük ilgi gören veli eğitimlerine başvurular artınca kurs sayısı 1363’e, kursiyer sayısı 32401 e yükseldi. Proje kapsamında eğitici eğitimleri de dahil toplamda 1450 kurs açıldı ve bu kurslardan 35760 kursiyer yararlandı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, çocukların eğitimi için büyük rol oynayan ailelerin eğitimine verdikleri önemin altını çizdi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her velinin bu kurstan yararlanması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.