BERTO’DA 6552 SAYILI TORBA KANUN SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bergama Ticaret Odası Recep Darılmaz Toplantı Salonunda Bergama SGK Müdürlüğü ve Bergama Vergi Dairesi Müdürlüğü işbirliği ile 6552 sayılı torba kanun hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Salonda bulunan katılımcılara h...

Özgürses Gazetesi
01:28 -
Abone ol
BERTO’DA 6552 SAYILI TORBA KANUN SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bergama Ticaret Odası Recep Darılmaz Toplantı Salonunda Bergama SGK Müdürlüğü ve Bergama Vergi Dairesi Müdürlüğü işbirliği ile 6552 sayılı torba kanun hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Salonda bulunan katılımcılara hoşgeldiniz konuşması yapan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, seminer hakkında kısa bilgi verdikten sonra sözü Bergama Vergi Dairesi Müdürü Bünyamin Altın’a bıraktı.

Bünyamin Altın, 6552 sayılı torba kanunun vergilerini düzenli ödeyen vatandaşları mağdur bırakmama adına düzenlendiğine dikkati çekti.  Sadece trafik cezalarında 120 TL nin altında olan borçların tamamen silindiğini onun dışında olan borçların ise reel ve faiz oranlarının kaldırıldığını ancak tefe ücreti alındığını belirtti. Ödeme şekillerini, başvurularda yapılması gerekenleri ve başvuru yöntemlerini anlattıktan sonra sözü Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Şenay Sert’e bıraktı.

Şenay Sert, 6552 sayılı torba kanunla gelen afların hangi alanlarda olduğu ve ödeme yöntemleri hakkında detaylı bilgi verdikten sonra sözü Bergama SGK Müdürü Hülya Han’a bıraktı.

Hülya Han, 6552 sayılı torba kanunla SGK’ya gelen yeni uygulamalar hakkında detaylı bilgi verdi. SGK’ya kayıtlı olan çalışan kadınların doğum borçlanması yapabileceğini, yurtdışında çalışanların SGK’da oluşan aksaklıklarının artık düzenlendiğini ve sorunların giderildiğini ve ev hizmeti sektöründe çalışanların SGK’daki uygulamalarının iyileştirildiğini belirtti. Geçmiş borç yapılandırmaları ve ödeme yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdikten sonra kapanış konuşması için sözü Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper aldı.

Seminere gösterilen ilgiden dolayı gelen misafirlere teşekkürlerini ileten Ürper, burada alınan bilgiler ışığında geçmiş borcu olanların en yakın zamanda bu kanundan yararlanarak yapılandırmaya gitmeleri gerektiğini vurguladıktan sonra semineri sonlandırdı.