BERGAMA’YA KARDEŞ BELEDİYE

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimler arasındaki bağı güçlendirmek için başlatmış olduğu “Kardeş Belediye Projesi”  kapsamında Bergama Belediyesi ile Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Belediyesi kardeş belediye o...

Özgürses Gazetesi
01:56 -
Abone ol
BERGAMA’YA KARDEŞ BELEDİYE

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimler arasındaki bağı güçlendirmek için başlatmış olduğu “Kardeş Belediye Projesi”  kapsamında Bergama Belediyesi ile Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Belediyesi kardeş belediye oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Balıkesir ve Çanakkale milletvekillerinin katılımı ile gerçekleşen bölge ziyaretlerinde İzmir ve İstanbul’dan katılım sağlayan bazı ilçe belediyeler ile Balıkesir ve Çanakkale’deki ilçe belediyeler  kardeş belediye oldu.

Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu’nun katılımı ile Karabiga Belediyesi’ne gerçekleştirilen ziyarette tarihi açıdan köklü geçmişe sahip iki belediye kardeş belediye oldu. 2500 yıllık tarihi geçmişe sahip ilkler şehri Bergama’nın, aynı şekilde tarihi geçmişi köklü ve zengin Karabiga Belediyesi ile kardeş belediye olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Kahyaoğlu, yerel yönetimler arasında işbirliği ve fikir alışverişi açısından bu uygulamanın önemli olduğunu belirtti. Karabiga’nın da Bergama gibi tarım potansiyeli yüksek bir bölge olduğunu ifade eden Kahyaoğlu, benzer yapıdaki iki belediyenin de zaman içerisinde güzel projeler yapabileceğini söyledi.

Ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını belirten Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, en kısa zamanda Bergama’yı ziyaret etmek istediklerini ifa etti.  Ziyaretin sonunda Ali Kahyaoğlu, Muzaffer Karataş’a plaket ve hediye takdim etti.