-Aliağa Lojistik Sektörü Logitrans 2014 Fuarında

Aliağa Lojistik Sektörünün öncüleri ALTO ile birlikte Logitrans 2014 fuarında Uluslar arası boyutta bölgenin en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan “Logitrans Transport Lojistik Fuarı 2014” 19-21 Kasım 2014 tarihleri arası...

Özgürses Gazetesi
02:38 -
Abone ol
-Aliağa Lojistik Sektörü Logitrans 2014 Fuarında

Aliağa Lojistik Sektörünün öncüleri ALTO ile birlikte Logitrans 2014 fuarında

Uluslar arası boyutta bölgenin en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan “Logitrans Transport Lojistik Fuarı 2014” 19-21 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Dünyanın birçok ülkesinden 200 dolayında katılımcının yine çok farklı coğrafyalardan gelmiş 15 bin dolayında ziyaretçi ile buluşacağı logitrans fuarı boyunca düzenlenecek panel, konferans ve etkinliklerle taşımacılık ve lojistiğe ilişkin güncel konular üst düzey yetkililerin katılımı ile masaya yatırılacak.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) da Aliağa liman ve lojistik sektörünün önde gelen ve aynı zamanda üyesi olan firmalar ile bu fuarda yer alarak hem Aliağa’nın lojistik gelişimini ortaya koyma fırsatı bulacak hem de üyelerinin yeni müşterilerle tanışması için zemin oluşturacak. ALTO ile birlikte Logitrans 2014 fuarına Aliağa’nın en eski limanı olan Ege Gübre limanı ve Ege Bölgesi’nin ilk özel limanı olan Nemport firması katılacak.

Adnan Saka: “Uluslararası organizasyonlarda Aliağa’nın tanıtımını yapmak için yoğun çaba sarf ediyoruz”

Uluslararası fuar ve organizasyonların önemine vurgu yapan ALTO Başkanı Adnan Saka: ”Aliağa Ticaret Odası olarak uluslararası organizasyonların içinde yer alarak Aliağa’nın tanıtımını yapmak için yoğun çaba sarf ediyor, üyelerimizi de uluslararası organizasyonlarda tanıtmak ve dünya lojistik pazarındaki yeni müşterilerle tanışmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Logitrans 2014 fuarını tercih etmemizin de nedenlerinin başında üyelerimiz ile birlikte uluslararası etkinliğimizi artırma çabamız ve sektörün gelişmişliği kadar vizyonunu ortaya koyma arzumuz yatıyor” dedi.

Lojistik üs olmaya en uygun yer Aliağa

Başkan Saka, Lojistik Köy kavramının da önemine değinerek Aliağa’nın konumu ve potansiyelleri açısından Lojistik Köy projesine oldukça uygun olduğunu ifade etti. Saka, büyük sanayi tesisleri, limanları, enerji üretim tesisleri, İzmir ve Manisa Organize sanayi bölgelerine coğrafi yakınlığı açısından Aliağa’nın konumunun iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, “Aliağa limanlarına yılda 5000 gemi geliyor ve yıllık 40 milyon ton yükleme boşaltma yapılıyor. Ege Bölgesi’nin 17 milyar dolar olan ihracatının 10 milyar doları Aliağa limanlarından gerçekleşiyor. Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın devreye girmesiyle de Malta ve Pire limanlarının yüklerinden pay alınmaya çalışılacak. Tüm bu nedenler ile birlikte Aliağa’nın stratejik konumu, ekonomik yapısı ve yatırımcıya sağladığı fırsatlarla lojistik üs olma potansiyeline sahip en uygun yer olduğunu düşünüyoruz” dedi.