‘ULUSLARARASI PERGAMON KÜLTÜR EVİ’NDE ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

  Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getirmeyi hedefleyerek geçtiğimiz günlerde hizmete açılan ‘Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nde etkinlikler devam ediyor. Bergama’da kültür ve sanat iç...

Özgürses Gazetesi
11:08 -
Abone ol
‘ULUSLARARASI PERGAMON KÜLTÜR EVİ’NDE  ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

 

Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getirmeyi hedefleyerek geçtiğimiz günlerde hizmete açılan ‘Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nde etkinlikler devam ediyor.

Bergama’da kültür ve sanat için alternatif bir mekân olma hedefiyle yola çıkan ‘Uluslararası Pergamon Kültür Evi’ açılışa özel ünlü ressam Nadya Ateş’in ‘Seçkiler ’adlı sergisinin ardından etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. 7- 14 Ekim tarihleri arasında Tanya Breous’un (TATİ) katılımıyla ‘Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nde düzenlenecek olan etkinlik takvimi ise şöyle;  7 Ekim Saat:14.00’te karma sergi (seramik,heykel,resim), 8 Ekim saat:11.00’de çocuklar için kil atölyesi ve 14 Ekim Saat:12.00’de yetişkinler için ise sanat terapisi etkinliği düzenlenecek.

Tanya Breous kimdir?

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Ukrayna doğumlu Tanya Breous (TATİ)  Türkiye’deki doğa, kültür, tarih ve mitolojiden büyülendiğini ve kendi Slav kültürü ile buradaki kültürü alıp, eserlerindeki enerjiye yansıdığını belirtiyor. Uzun yıllar resimle ilgilendiğini belirten Breous, kendini daha çok ifade etmek için seramik ve heykelcilik derslerine katıldığını uzun zamandır da okullarda (çocuklara ve yetişkinlere) ve atölyesinde ders verdiğini söylüyor.

Uluslararası Pergamon Kültür Evi Adres: Ertuğrul Mahallesi, Ahmet Kuduğ Çıkmazı, 4A, Bergama-İzmir