SÜRÜCÜLERE ‘OKULLAR AÇILDI, DİKKATLİ OL’ ÇAĞRISI

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, okulların açılması nedeniyle ticari araç sürücülerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tüm ...

Özgürses Gazetesi
09:00 -
Abone ol
SÜRÜCÜLERE ‘OKULLAR AÇILDI, DİKKATLİ OL’ ÇAĞRISI

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, okulların açılması nedeniyle ticari araç sürücülerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tüm öğretmen ve öğrencilere başarılı bir yıl geçirmeleri dileğinde bulanan başkan Yiyitalp, Binlerce ailenin, çocuklarını gerek okul servis araçları, gerek diğer ticari araçlar ile okullarına daha güvenli bir erişimde gidip gelmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi

Başkan Yiyitalp “Eğitim ve öğretim dönemi süresince İlçemizin cadde ve sokaklar, sabahın çok erken saatlerinde kalkarak okullarına gitmek zorunda kalan yüzlerce çocukla dolacaktır. Çocuklar sabahın çok erken saatlerinde okullarına gitmek zorunda kaldıklarından uykusuz, dalgın ve kuralları yetişkinler kadar bilemeyecekleri için dikkatsiz olabilirler. O nedenle çok dikkatli olmak ve kurallara uymak sorumluluğunda öncelikte sürücülere düşmektedir. O nedenle de dikkatli olamayacaklarını varsayarak her zaman çok ama çok dikkatli olmalıyız. Kazalara araçların değil, sürücülerin neden olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayarak, bilhassa okul önlerinde, yavaş seyir etmek ve korna çalmak gibi gereksiz gürültü yapmaktan da kaçınmak gerekmektedir.” diye konuştu.

Velilerin okula giden çocuklarını servis ve taksi şoförlerine emanet ettiklerini, ticari araç sürücülerinin trafik kurallarına önem ve özen göstererek çocukların güven içinde olacaklarına inandıklarını belirten Yiyitalp,” Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha güvenli bir eğitim ve öğretim yılı geçirmeleri için mutlaka yardımcı personeli ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan servis araçlarının tercih edilmesi daha güvenli olmaktadır.Öğrenci servis taşımacılığı yapan şoför arkadaşlarımıza okulların açılması ile birlikte büyük görevler düşmektedir. Anne ve babaların gözlerinin arkada kalmaması, çocuklarını okullara güvenli şekilde gidip geldiklerini bilmeleri için şoför esnafımız bütün gayretini ve çabasını bu yönde sarf etmesi gerekmektedir. dedi.

(Özgür GÜN)