ALİAĞA’DA 65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARA YENİ COVİD TEDBİRİ

İzmir'in 30 ilçesinde Covid19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik yeni tedbirler alındı. Buna göre Aliağa’da düğün törenlerine ve taziye ziyaretlerine birinci derece yakınları haricindeki 65 yaş ve üstündekiler...

Özgürses Gazetesi
06:14 -
Abone ol
ALİAĞA’DA 65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARA YENİ COVİD TEDBİRİ

İzmir’in 30 ilçesinde Covid19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik yeni tedbirler alındı. Buna göre Aliağa’da düğün törenlerine ve taziye ziyaretlerine birinci derece yakınları haricindeki 65 yaş ve üstündekiler katılamayacak. 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar alışverişlerini 10.00 ile 12.00 saatlerinde yapabilecek, toplu taşıma araçlarını 10.00 ile 16.00 saatleri arasında kullanabilecek.

İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, İzmir’in 30 ilçesinde 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik ilave tedbirler aldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada İzmir’deki hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranının düzenli olarak takip edildiği belirtildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda İzmir’in 30 ilçesinde ikamet eden 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, yaşadıkları mahallelerine en yakın semt pazarı, market ve alışveriş merkezlerini kullanacak. Alışverişlerini kalabalığın yoğunlaşmadığı sabah 10.00 ile 12.00 saatleri arasında yapacak. Düğün törenlerine ve taziye ziyaretlerine birinci derece yakın olan 65 yaş ve üzeri kişilerin haricindeki 65 yaş üzeri kişiler katılamayacak. Kurul tarafından alınan kararlar neticesinde 65 yaş ve üzeri kişiler asker uğurlama törenlerine katılmayacak. Öte yandan mesai saatleri nedeniyle toplu taşıma araçlarında oluşabilecek yoğunluktan etkilenmemeleri için 65 yaş ve üzeri vatandaşlar toplu taşıma araçlarını 10.00 ile 16.00 saatleri arasında kullanabilecek.