Aliağa Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında hazırlanan açıkhava yaz sinema günleri Uzunhasanlar Mahallesi’nde ‘Aile Arasında’ adlı filmin gösterimi ile başladı.
Bir zamanların vazgeçilmez eğlencelerinden olan açıkhava yaz sinemalarını yeniden canlandırmak ve Aliağalılara yaz gecelerinde nostaljik saatler yaşatmak isteyen Aliağa Belediyesi, sinemaseverleri açıkhava yaz sinemasında buluşturuyor.
Açıkhava yaz sinema günlerinde ilk gösterim Uzunhasanlar Mahallesi’nde yapıldı. Mahalle sakinleri senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı, Ozan Açıktan’ın yönettiği, komedi türündeki ‘Aile Arasında’ adlı filmi kahkahalar arasında izledi. Engin Günaydın, Demet Evgar, Şevket Çoruh ve Erdal Özyağcılar gibi birbirinden değerli oyuncuların rol aldığı film vatandaşlardan beğeni topladı. Filme 7’den 70’e herkes ilgi gösterirken filmi izlemeye gelenlere patlamış mısır ve gazoz ikramı da yapıldı.
Aliağa Belediyesi’nin temmuz ve ağustos ayı süresince farklı mahallelerde, parklarda ve meydanlarda halkın bir araya geleceği alanlarda kuracağı perde sinemaseverleri ağırlamaya devam edecek. Komedi öğelerinin bolca yer aldığı ‘Aile Arasında’ isimli filmin gösterimi Temmuz sonuna kadar devam edecek. Filmin Temmuz ayı takvimi şöyle;
19 Temmuz Yeni Şakran Mahallesi Sahil Meydanı
23 Temmuz Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı
24 Temmuz Siteler Mahallesi
26 Temmuz Helvacı Mahallesi
30 Temmuz Uzunhasanlar Mahallesi
31 Temmuz Yeni Mahalle