MAVİ BAYRAK AĞAPARK’TA DALGALANACAK

Güvenli ve sağlıklı yüzmenin dünyadaki en önemli göstergelerinden biri olan ‘Mavi Bayrak’, Aliağa Belediyesi’nin çalışmaları ile ilk kez Aliağa’da dalgalanacak. Yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi, bilgilendirme, çevre yönetimi v...

Özgürses Gazetesi
08:54 -
Abone ol
MAVİ BAYRAK AĞAPARK’TA DALGALANACAK

Güvenli ve sağlıklı yüzmenin dünyadaki en önemli göstergelerinden biri olan ‘Mavi Bayrak’, Aliağa Belediyesi’nin çalışmaları ile ilk kez Aliağa’da dalgalanacak. Yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi, bilgilendirme, çevre yönetimi ve can güvenliğini güvence altına alan 33 kriteri kapsayan Mavi Bayrak, Aliağa’nın gururu olacak.

 

İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Belediyesi tarafından ilçe halkının hizmetine sunulan ve kısa sürede bölge halkının gözde tatil mekanları arasında yerini alan Ağapark Plaj ve Sosyal Tesisleri, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın  (TÜRKÇEV) değerlendirmeleri ile ‘Mavi Bayrak’a hak kazandı. 170 dönümlük alan üzerinde komplike bir tesis olan Ağapark, 21 Temmuz Cuma günü saat 11.00’de düzenlenecek olan resmi törenle Mavi Bayrak ile taçlandırılacak.

ULUSLARARASI STANDART ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Kıyıların korunması, çevre bilincinin geliştirilmesinde ve turizm pazarlamasında Mavi Bayrak projesinin önemli bir yeri bulunuyor. Mavi Bayrak, esasen bir çevre ödülü olmakla birlikte, uluslararası standart özelliği taşıması ve uygulama alanının kıyılar olması nedeniyle turizm sektörü açısından büyük önem taşıyor.