MAKEDONYA’DAN BERGAMA’YA KARDEŞ SELAMI

  Makedonya’nın Rosoman kenti Belediye Başkanı Stojanche Lazov, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret etti. Rosoman, Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinden önce şu an Bergama’nın mahallesi o...

Özgürses Gazetesi
06:02 -
Abone ol
MAKEDONYA’DAN BERGAMA’YA KARDEŞ SELAMI

 

Makedonya’nın Rosoman kenti Belediye Başkanı Stojanche Lazov, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret etti.

Rosoman, Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinden önce şu an Bergama’nın mahallesi olan Yenikent ile kardeş şehir idi.

Rosoman Belediye Başkanı Lazov’un Başkan Gönenç’e yaptığı ziyarete Yenikent’in eski Belediye Başkanı ve şu an Bergama Belediyesi Meclis Üyesi olan Fikret Çam da eşlik etti.

Stojanche Lazov, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e Bergama ve Rosoman’ın kardeş şehir olması yönündeki talebin yazılı olduğu mektubu sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bergama Belediye Başkanı, “Türkiye ve Makedonya geçmişten bugüne hep bir arada olan iki kardeş ülkedir. Olmaya da devam edecektir. Bergama Belediyesi olarak kardeş şehirlerimiz ile geliştirdiğimiz ilişkilere çok önem veriyoruz. Uzakları yakın ediyoruz. Bergama ve Rosoman’ın kardeş şehir olması konusunu önümüzdeki Belediye Meclis toplantımızın gündemine alacağız. Meclis’te onaylandıktan sonra kardeş şehir ilişkilerimiz başlamış olacak. Bu kardeşlik ilişkisinin ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda iki kente de büyük katkılarının olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

İki mevkidaş görüşmenin sonunda birbirlerine, içlerinde Bergama ve Rosoman’ıntanıtım materyallerinin olduğu çantalardan hediye etti.

Mehmet Gönenç, Makedon mevkidaşını 8 Haziran’da başlayacak olan 79’uncu Uluslararası Bergama Kermesi’ne davet etti.