Bora Eşiz’in “Zeytine Övgü” sergisi Bergamalılarla buluştu

Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getiren Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nde Arkeolog Bora Eşiz tarafından hazırlanan Zeytine Övgü sergisi açılışı gerçekleşti. Cumartesi günü Uluslararası Per...

Özgürses Gazetesi
10:32 -
Abone ol
Bora Eşiz’in “Zeytine Övgü” sergisi Bergamalılarla buluştu

Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getiren Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nde Arkeolog Bora Eşiz tarafından hazırlanan Zeytine Övgü sergisi açılışı gerçekleşti.

Cumartesi günü Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nde açılışı gerçekleştirilen Arkeolog Bora Eşiz’in ‘Zeytine Övgü’ sergisine ilgi oldukça yoğundu.  27 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergi, antik çağlardan günümüze zeytinin yolculuğuna küçük bir pencere açmayı hedefliyor.

Komşu ilçelerden de ilginin yoğun olduğu sergi açılışında konuşan Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Bergama Temsilcisi Onur Kocabay “Kadim zamanlardan günümüze insanoğluna yolculuğunda eşlik eden zeytin ağacı, kimi zaman ilahi bir armağan, kimi zaman doğanın mucizevi bir nimeti, kimi zaman da ölmez ağaç olarak anılmış. Çok tanrılı inanışın hakim olduğu antik çağlarda efsanelere konu olan, kutsal kitaplarda kendisine defalarca yer bulan varlığıyla, zeytiniyle, yağıyla, odunuyla, gölgesiyle karşılıksız cömertliğini günümüzde de sonsuz bir hoşgörüyle insanlara sunuyor. Bugün burada siz değerli misafirlerimizi Arkeolog Bora Eşiz’in ‘Zeytine Övgü’ sergisi ile buluşturmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

24 Şubat Cumartesi saat 14:00 te Zeytine Övgü sergisinin çocuk etkinliği olacağı belirtildi.