ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN 3 KİTAP BİRDEN

‘Aliağa Kent Kitaplığı’ adı altında yayımladığı kültür yayınları ile kentin kültür belleğini geleceğe taşıyan Aliağa Belediyesi, basımını tamamladığı 3 kitabı aynı anda okuyucuyla buluşturuyor. Aliağa’nın yerel tarih...

Özgürses Gazetesi
03:16 -
Abone ol
ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN 3 KİTAP BİRDEN

‘Aliağa Kent Kitaplığı’ adı altında yayımladığı kültür yayınları ile kentin kültür belleğini geleceğe taşıyan Aliağa Belediyesi, basımını tamamladığı 3 kitabı aynı anda okuyucuyla buluşturuyor.

Aliağa’nın yerel tarihini ve kültürünü gelecek kuşaklara aktaracak çalışmalara hız veren Aliağa Belediyesi, bilimsel çalışmalarla hazırladığı kitaplarla bölge tarihine ışık tutuyor. Aliağa Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen ve dağıtımına başlanan ‘Aliağa’nın Antik Kentleri’ kitabının 2.basımı, ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’ kitabının 2.basımı ve ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt’ ücretsiz olarak Aliağalıların ve tarih severlerin beğenisine sunuluyor. Okurlar 31 Ekime kadar 3 kitabı Aliağa Belediyesi’nden ücretsiz olarak temin edebilecek.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN HER AY 1 KİTAP

İlk olarak yaz döneminde Cevat Yıldırım’ın ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’ kitabının 2.basımı ve Sebahattin Karaca’nın ‘Aliağa’nın Antik Kentleri’ kitabının ilk basımı Aliağalılarla buluştu. Kitaplar ilçe kütüphanelerine ve muhtarlıklara ücretsiz olarak dağıtıldı. Yaz döneminde yapılan dağıtım ile çocukların yaz tatilinde Aliağa’nın yerel tarihini öğrenmeleri ve okuma alışkanlığı kazanmaları hedeflendi.

Eylül ayında ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ dizisinin 3. Kitabı ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt’ tarih ve arkeoloji meraklılarıyla buluştu. Kültür Bakanlığı’nın izinleriyle Myrina ve Gryneion antik kentlerinde yüzey araştırmalarını sürdüren Adnan Menderes Üniversitesi’nin bilimsel olarak desteklediği kitap okuyucudan ilgi görmeye devam ediyor. Bu çalışma ile ‘Myrina’nın tarihi Türkiye’de ilk defa kapsamlı ve bilimsel bir dille hazırlandı. Ekim ayında ise ilk baskısı tükenen ‘Aliağa’nın Antik Kentleri’ kitabının ikinci basımı gerçekleştirildi. Bölge tarihine meraklı okuyucular tarafından yoğun ilgi gören ‘Aliağa’nın Antik Kentleri’ kitabının genişletilmiş ikinci baskısı özellikle öğrencilerin bölge tarihiyle ilgili başvuru kitabı oldu.

MERAKLA BEKLENEN ‘ALİAĞA TARİHİ’ KASIM AYINDA OKUYUCUYLA BULUŞACAK

‘Aliağa Kent Kitaplığı’nın 4’üncü yayını olan ve Aliağalılar tarafından merakla beklenen ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ Kasım ayında okuyucuyla buluşacak. 600 sayfalık kitap 8.500 yıllık Aliağa ve bölge tarihine ışık tutuyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR ATAĞI

Aliağa Belediyesi kurulduğu 1952’den bu yana ilk defa Aliağa tarihini kapsamlı bir yayında bir araya getirdi. Üç yıl önce Aliağa yerel tarihinin tüm yönleriyle araştırılarak kitaplaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalar tamamlandı. Yapılan sözlü tarih çalışmaları ve akademik araştırmalarla büyük bir bölge tarihi arşivine ulaşan Aliağa Belediyesi, özenle seçilen dokümanların bir araya getirilmesiyle 600 sayfalık Aliağa Tarihi kitabını yayınladı. Kitapta bölgenin arkeolojik, tarihi, siyasal ve sosyal tüm yönleriyle 8.500 yıla uzanan geçmişi tarihsel akışla özetleniyor.

Aliağa Tarihi’nde; ilk uygarlık izlerinden Saruhan Beyliği’ne, Osmanlı’dan Cumhuriyete ulaşan kültür birikimi kısaltılmış özet bilgilerle 600 sayfaya sığdırıldı. Kitapta Aliağa Çiftliği’nden 1950’lerin, 60’ların küçük tarım ve balıkçı kasabasına, 1960’ların ikinci yarısından itibaren sanayileşmeyle birlikte kentleşme sürecine kadar Aliağa tüm ayrıntılarıyla bu kitapta işlendi. Aliağa Belediyesi, 1 Kasımdan itibaren dağıtılmaya başlanacak olan ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ kitabı ile Aliağa’ya kazandırmayı planladığı 10 kitaptan 4’üncüsünü de Aliağalılarla paylaşmış olacak.

Her ay bir kitap parolasıyla yola çıkan Aliağa Belediyesi Aralık ayında ise Güzelhisar kitabının 3’üncü baskısını Aliağalılarla buluşturacak. Yerel Tarih Araştırmacısı Cevat Yıldırım’ın yeni edindiği bilgilerle güncellenecek olan ‘Güzelhisar’ kitabının 3. Basımı Aralık ayında Aliağalı tarih severlere ve kitap okurlarına sunacak.

OKURLAR DİJİTAL FORMATLARA ULAŞABİLECEK

Aliağa dışında ikamet eden tarih severler kitapların dijital e-kitap formatlarına da kolaylıkla ulaşabiliyor. Vatandaşlar, Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sitesi aliaga.bel.tr/yayinlarimiz sayfasından istedikleri kitapları rahatlıkla okuyup cihazlarına indirebiliyor. okuyabiliyor. Seyahatte veya tatilde olan vatandaşlar da kitapların değişik formatlarına mobil cihazlarından ulaşabilecek.