BERGAMA’NIN TARİHİNE 5 ÖDÜL DAHA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 17'ncisini düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. Seçici Kurulun, 23 başvuruyu ödüle layık gördüğü değerlendirme toplantısında Bergama 5 ödül aldı. ...

Özgürses Gazetesi
03:37 -
Abone ol
BERGAMA’NIN TARİHİNE 5 ÖDÜL DAHA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 17’ncisini düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. Seçici Kurulun, 23 başvuruyu ödüle layık gördüğü değerlendirme toplantısında Bergama 5 ödül aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve İzmir’de tarihe duyarlılığın simgesi haline gelen Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri 17. kez sahiplerini buldu. İzmir’deki tarihi yapıların korunması, onarılması, kentsel ve yerel bilincin oluşturulması amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen yarışma bu yıl da çok değerli projeleri ödüllendirdi.

Mimar-Şehir Plancısı Prof. Dr. İclal Sema Dinçer başkanlığında toplanan Seçici Kurul, değerlendirme ve inceleme gezilerinin ardından sonuçları açıkladı. Buna göre Tarihi Yapıda Yaşam, Esaslı Onarım, Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı, Tarihi Mekânda Geleneksel Zanaatların Yaşatılması, Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü kategorilerinde 23 başvuru ödüle değer bulundu.

Yapılan değerlendirme sonucunda “Tarihi Yapıda Yaşam Kategorisinde” Jüri Özel Ödülü Bergama’dan Ceyhan DİZ Evi, Ayfer ŞAŞMAZER Evi, Seher GÜDEN Evi ve Terzi Mehmet ÖZUYANIK ödüle layık görülürken “Tarihi Mekanda Geleneksel Zanaatların Yaşatılması Ödülü” ise yine Bergama’dan Ayakkabı Ustası Mehmet TÜLÜ’ye verildi.