İZMİR KINIK TDİOSB İLK MÜTEŞEBBİS TOPLANTISI YAPILDI

İhtisas konusu ile Türkiye bir ilk olacak Kınık TDİOSB de tarımın başlangıcı olan tohum, fide üretimiyle birlikte, tıbbi ve aromatik bitkiler üretilecektir. Bunlarla birlikte Ar-Ge ve ıslah merkezleri ile yerli tohum ve fide çeşitlerinin g...

Özgürses Gazetesi
12:02 -
Abone ol
İZMİR KINIK TDİOSB İLK MÜTEŞEBBİS TOPLANTISI YAPILDI

İhtisas konusu ile Türkiye bir ilk olacak Kınık TDİOSB de tarımın başlangıcı olan tohum, fide üretimiyle birlikte, tıbbi ve aromatik bitkiler üretilecektir. Bunlarla birlikte Ar-Ge ve ıslah merkezleri ile yerli tohum ve fide çeşitlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Kurulacak olan sanayi tesislerinde tıbbi ve aromatik bitkilerden drog, aroma, uçucu yağlar vb gibi katma değeri yüksek ürünler üretilerek eczacılık, kozmetik gibi sektörlerin merkezi olması hedeflenmektedir.
19.05.2021 tarihinde 28 sicil numarası ile T.C Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanarak tüzel kişiliğini kazanan İzmir Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim (Tohum, Fide, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler) Organize Sanayi Bölgesi 14.06.2021 tarihi ile 2. Müteşebbis Heyet Toplantısı’nı gerçekleştirmiştir.
Toplantı, Müteşebbis Heyet Başkanı Ali Sorgun ÖZBALCI başkanlığında ve Kınık Belediye Başkanı Sadık DOĞRUER, Enver OLGUNSOY, Adil ÖZYİĞİT, Oktay DARCAN, Ali Arda YÜKSEL, Hüseyin AKDEMİR ve Hakan KARCI iştirakiyle gerçekleşmiştir.
Toplantının gündemini Kınık TDİOSB’nin bundan sonraki iş akış süreçlerinin değerlendirilmesi ve karara bağlanması oluşturmuştur. Ülke tarımının geleceği, İzmir ilinin tarım potansiyelinin yükseltilmesi ve Kınık ilçesine katma değer katacak bu proje için alınan kararların hayırlara vesile olması temennisiyle toplantı sonlandırılmıştır.
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Türkiye’de ilk Bitkisel Üretim OSB olacak bu proje için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’ye, Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’a, İl Başkanımıza, ilgili odalara ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.Hepimize hayırlı uğurlu olsun.’’ Dedi.