Bergama’da 2 bin kişi ile iftar sofrası

Depremzede ailelerden, şehit yakınları ve gazilere, derneklere, meslek odaları, sendika ve siyasi partilerden vatandaşlara binler aynı sofrada buluştu Bergama Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen iftar sofrasında 2 bin kişi ...

Özgürses Gazetesi
11:11 -
Abone ol
Bergama’da 2 bin kişi ile iftar sofrası

Depremzede ailelerden, şehit yakınları ve gazilere, derneklere, meslek odaları, sendika ve siyasi partilerden vatandaşlara binler aynı sofrada buluştu

Bergama Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen iftar sofrasında 2 bin kişi buluştu. Muhabbetle oruçlar açılıp, gönülden gönüle sohbetler gerçekleştirildi. Konuşmasında herkesi selamlayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tüm hemşehrilerimle bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde, iftarda aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kleopatra Güzellik Ilıcası’nda gerçekleştirilen iftar programı Kur’an Tilaveti ile başladı. 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem bölgelerinden Bergama’ya gelen depremzede ailelerin yoğun olarak katıldığı iftar programında sendikaların temsilcileri, ticaret odası ve meslek odalarının başkanları yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, vatandaşlar yer aldı.

BAŞI RAHMET, ORTASI MAĞFİRET, SONU CEHENNEM AZABINDAN KURTULUŞ OLAN RAMAZAN AYI’NDA, BERGAMA’DAN BİRLİK MESAJI

İlçe Müftüsü Mehmet Cesur’un kürsüden yaptığı duaya hep birlikte ‘Amin’ diyen vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde iftar yapmanın sonsuz huzur ve sevincini yaşadı. Selamlama konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Yüz yılın değil, bin yılın doğal afeti olan 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak için devletimiz milletimiz ile el ele vermiştir. Allah’ın izni ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm felaketin izleri en kısa zamanda silinecektir. Deprem bölgelerinden ilçemize gelen depremzede ailelere Bergama halkımız kucak açmış, acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek için gayret sarfedilmiş, sarf edilmeye devam edilmektedir. İlçe Kaymakamlığımız ve Belediyemiz başta olmak üzere tüm kuruluşlarımız tüm imkanlarını seferber etmiş ilçemizden deprem bölgelerindeki illerimize köprüler kurulmuştur. Biran önce bu illerimizin ayağa kalkması için girişimlerde bulunulmuştur” dedi. Konuşmasında 4 yıl içerisinde kadim şehir Bergama’ya vizyon niteliğinde birçok hizmetler getirildiğini ifade eden Başkan Koştu, gece-gündüz demeden canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Sağlıktan eğitime, spordan turizme, enerjiden sanayi ve ticarete, çevre şehircilikten restorasyona birçok hizmetin görev süresi içerisinde başlamış ve birçoğunun tamamlama aşamasına gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını konuşmasında belirten Başkan Hakan Koştu, “Bizim önümüzde büyük hedeflerimiz var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 . yıl dönümünde, ‘Türkiye Yüzyılı’ diyerek, bu kutlu yolculuğa doğru adamla devam edeceğiz. 2053 ve 2071 hedeflerine gençlerimizin dinamizmi ile ulaşacağız. Bu duygularla soframıza gelen başta depremzede ailelerimiz olmak üzere, ulusumuzun, tüm İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.