29.KINIK DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ SONA ERDİ

Kınık Belediye Başkanlığı ile Poyracık Devecilik Kültürünü Yaşatma Derneği ile beraber bu yıl 29.kez düzenlediği Deve Güreşi Festivali sona erdi. Festival kapsamında 16.02.2019 Cumartesi günü Poyracık Mahallesi Orta Camisi’nde şeh...

Özgürses Gazetesi
09:23 -
Abone ol
29.KINIK DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ SONA ERDİ

Kınık Belediye Başkanlığı ile Poyracık Devecilik Kültürünü Yaşatma Derneği ile beraber bu yıl 29.kez düzenlediği Deve Güreşi Festivali sona erdi. Festival kapsamında 16.02.2019 Cumartesi günü Poyracık Mahallesi Orta Camisi’nde şehitler için mevlit okutuldu. Kınık Belediyesi tarafından Poyracık Mahallesi Bergama Caddesi üzerinde yapılan Deveci Parkı’nın açılışı Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer tarafından açıldı. Protokol üyeleri ve festivale katılan develerin katılımıyla mehteran eşliğinde kortej yürüyüşünün yapılmasının ardından  Cumartesi günkü program sona erdi.17.02.2019 Pazar günü Poyracık Arenasında Ege ve Marmara bölgesinden gelen develerin katıldığı deve güreşleri yapıldı. Girişlerin ücretsiz oluşu ve havanın güneşli olmasını fırsat bilen yaklaşık 5.000 güreşsever Deve güreş alanını tıklım tıklım doldurdu. Devecilik kültürünü, deve güreşlerini  tanıtmak ve yaşatmaya yönelik yaptığı çalışmaları sebebiyle Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer’e, Poyracık Devecilik Kültürü Yaşatma Derneği tarafından plaket verildi. Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer yaptığı konuşmada “Bu yıl 29.sunu yaptığımız deve güreşleri festivali bugün yapılan güreş ile sona eriyor. Güreşlerin kazasız bitmesini diler, festivalin 30.ve daha nicelerini birlikte yapmayı diler, hepinize hayırlı günler ve iyi seyirler dilerim” dedi.

Deve güreşlerinde yapılan güreşlerde dereceye giren develere Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Poyracık Devecilik Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Muhammet Güleç, Poyracık Mahalle Muhtarı Mehmet Akif Çam tarafından kupa verildi.