Türk-Yunan dostluğu için buluştular

Komşu ile işbirliği güçlenecek  Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a nezaket ziyaretinde bulundu. Dostluk, kardeşlik ve dayanışma mesajlarının verildiği buluşmada...

Özgürses Gazetesi
03:50 -
Abone ol
Türk-Yunan dostluğu için buluştular

Komşu ile işbirliği güçlenecek 


Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a nezaket ziyaretinde bulundu. Dostluk, kardeşlik ve dayanışma mesajlarının verildiği buluşmada, ekonomik ve kültürel işbirliği için de adımlar atıldı.

 

“ESAS OLAN KARDEŞLİĞİMİZDİR”

Türk-Yunan dostluğunun sağlam temellere dayandığını vurgulayan Başkan Akpınar, “Ege’nin iki yakası olarak, geçmişe dayalı güçlü bir dostluğumuz var. Siyaset bunu mutlaka etkiler ancak esas olan halkların diyaloğu ve kardeşliğidir. İşbirliğimizi güçlendirmek ve güzel ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bu anlamda Sayın Başkonsolosumuzun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduk” dedi.

 

EKONOMİK VE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ

Karşıyaka Belediyesi ve Başkan Akpınar’ın başarılı çalışmalarını takip ettiğini belirten Başkonsolos Argyro Papoulia da “Sizin hakkınızda çok şey duyduk, çok sevilen bir isimsiniz. Bu buluşma için teşekkür ediyorum. Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek, iki ülke ile kentler arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliğini artırmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.