MERKEZDEN KIRSALA TÜM ÇOCUKLAR TİYATROYA

Bergama Belediyesi sadece kent içindeki değil, kırsal mahallelerde ki çocukları da Bergama Kültür Merkezi BerKM’de tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor. Geçen ay yaklaşık 1800 çocuğu tiyatro ile buluşturan Bergama Belediyesi, yine kır...

Özgürses Gazetesi
02:53 -
Abone ol
MERKEZDEN KIRSALA TÜM ÇOCUKLAR TİYATROYA

Bergama Belediyesi sadece kent içindeki değil, kırsal mahallelerde ki çocukları da Bergama Kültür Merkezi BerKM’de tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor.

Geçen ay yaklaşık 1800 çocuğu tiyatro ile buluşturan Bergama Belediyesi, yine kırsal ve kent merkezi dâhil olmak üzere 1800 çocuğu daha tiyatro ile buluşturdu. Tiyatro Kalemi’nin üç gün üst üste sahnelediği “Haydi Masallar”, “Kırmızı Başlıklı Kurt” ve “Gökkuşağı Ormanı” adlı oyunları çocuklar tarafından çok beğenildi.

İki seans halinde sahnelenen oyunlara merkez dışında Çamavlu, Karaveliler, Kıranlı, Zeytindağ, Çitahmetbeyler ve Dereköy’lü öğrenciler belediyeye ait minibüslerle taşındı. Oyun sonunda Bergama Belediyesi tarafından kırsaldan gelen çocuklara kumanya verildi. Ayrıca tüm çocuklara magnet ve puzzle armağan edildi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise çocukları sanatın her dalı ile buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Gönenç; “Her şey geleceğimizin teminatı çocuklarımız için. Daha öncede söylediğim gibi sanat geliştirir. Tiyatro geliştirir. Gelişen birey tutucu, gerici, baskıcı düzene karşı bilimden ve çağdaşlıktan yana olur. Bizde çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla keyif alacakları bir atmosferde, eğlenceli vakit geçirmelerini sağladık. Sadece kent içinde değil, kırsal mahallelerde yaşayan çocuklarımızı da kapsayan programlar hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Geçen ay merkez ile birlikte kırsaldan Pınarköy, Sarıdere, Narlıca, İsmailli, Ayazkent, Bölcek, Göçbeyli, Tepeköy, Yukarıbey ve Aşağıbey’li 1800 öğrenci tiyatro seyretmişti. Böylece son iki ayda 3600, son 4 ayda ise 4400 çocuk tiyatro ile buluştu.