Tire, Bayındır ve Ödemiş’e 9 milyon 250 bin TL’lik ova yolu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, K. Menderes bölgesinde yapılan ova yolu asfaltlamalarını yerinde inceledi. İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve belediye bürokratlarının katıldığı  inceleme gezisinde  çalışmalar h...

Özgürses Gazetesi
04:56 -
Abone ol
Tire, Bayındır  ve Ödemiş’e 9 milyon 250 bin TL’lik ova yolu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, K. Menderes bölgesinde yapılan ova yolu asfaltlamalarını yerinde inceledi. İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve belediye bürokratlarının katıldığı  inceleme gezisinde  çalışmalar hakkında  bilgi alan Başkan Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma için kırsal kalkınmanın önemine dikkat çekti. Türkiye’de ilk kez İzmir’de uyguladıkları ova yolu asfaltı projesi ile kırsal kalkınmanın önünü açtıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, çiftçiyi tozdan-topraktan, ürünleri de zararlılardan koruyup kaliteyi ve verimi arttıran uygulama ile pazarlama olanaklarının geliştiğini belirterek Tire, Bayındır  ve Ödemiş bölgesindeki  üreticilerin de yüzünü güldüreceklerini  belirtti.
Büyükşehir ekipleri şu anda  Tire ve Bayındır’da  ova yolu asfaltlamalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde Ödemişte de başlayacak  çalışma ile üç ilçede toplam  9 milyon 250 bin TL maliyet ile 450 bin metrekarelik  ova yolu asfaltlanacak.  Şu ana kadar Bayındır Çırpı’da  20 bin metrekare, Tire Gökçen de ise 35 bin metrekarelik  yol asfaltı gerçekleştirildi.