”SESSİZLİK’TE DANS”, Uluslararası Karşıyaka Festivali’nde…

BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi tarafından "Engelsiz Sanatı Destekliyoruz" sloganıyla düzenlenen etkinliklerden biri olan "SESSİZLİK'TE DANS" Farkındalık Gösterisi, Karşıyaka Belediyesi'nin katkısıyla ,Avrupa Yerel Demokrasi ...

Özgürses Gazetesi
02:26 -
Abone ol
”SESSİZLİK’TE DANS”, Uluslararası Karşıyaka Festivali’nde…

BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi tarafından “Engelsiz Sanatı Destekliyoruz” sloganıyla düzenlenen etkinliklerden biri olan “SESSİZLİK’TE DANS” Farkındalık Gösterisi, Karşıyaka Belediyesi’nin katkısıyla ,Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında, 19 Ekim Pazar günü Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

Avrupa Konseyi’nin en önemli projelerinden olan 12 Yıldız Şehri’ne aday olarak çalışmalarını Avrupa’ya taşıyan Karşıyaka Belediyesi’nin BİRartıİKİ çözüm ortaklığıyla destek verdiği gösteride, Özel Tevfik Fikret Lisesi ile Tülay Aktaş İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri aynı sahnede birlikte yer alacaklar.

Nilgün ARIT tarafından kaleme alınan,  ana felsefesi yeniden doğuş ve hayatın yenilenmesi olan Akpamuk adlı Türkmen masalının dansla birleştirildiği gösteri, işaret dili rehberi aracılığıyla  işitme engellilere aktarılacak.

Etkinlik kapsamında İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği üyelerinden Erdal Giraylar bir pandomim gösterisi sunacak.

BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık  Atölyesi’nin,  engellilerin toplumla kaynaştırılmasını amaçlayan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, duyma yetisine sahip izleyiciler, gösteriyi kulak tıkacıyla takip ederek ”farkındalık”larını deneyimleyecekler.