TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ BERGAMA’DA

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Bergama'yı ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Bergama Belediyesi'nde görüştü. Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Tarım ve Orman Bakanı'na, Dik...

Özgürses Gazetesi
10:03 -
Abone ol
TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ BERGAMA’DA

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Bergama’yı ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Bergama Belediyesi’nde görüştü.

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Tarım ve Orman Bakanı’na, Dikili Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve geçtiğimiz günlerde Bergama Ticaret Odası ev sahipliğinde ilk toplantısı yapılan, bölgemizde 5 bin kişiye istihdam sağlayacak olan “Bergama Besi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” hakkında bilgiler verdi. Kozak yolunun yenilenmesi konusunu da Pakdemirli’ye aktaran Ürper, Kozak yolunu kullanan yük kamyonlarının hem halkı hem de tarihi dokuyu olumsuz etkilediğini, yaşanan bu sıkıntıların alternatif bir yol yapılarak çözülebileceğini belirtti. Bergama belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama’mızı yeni yatırımlarla cazibe merkezi haline getirmek ve turizm sektörünü canlandırmak için Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi’ni 900 gün gibi bir sürede hayata geçirerek Bergama’mızın refah düzeyini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bergama gezisi sonrasında Kınık’a geçen Pakdemirli, yine geçtiğimiz günlerde ilk adımı atılan “Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” ve Kınık tarım sektörü hakkında Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer‘den bilgi aldı.